Peștele este esențial pentru buna funcționare a organismului, pentru că acesta conține Omega-3, dar și proteine. Poate fi gătit la cuptor, pe grătar sau prăjit. Mai există și pește marinat, afumat sau la conservă, iar aceste variante pot fi mult mai ieftine și chiar mai delicioase.
Când vine vorba de cel mai bun și sănătos pește la conservă, atunci vorbim despre sardine, potrivit Fanatik. Conform studiilor, acest tip de pește este bogat în calciu, omega-3, dar și vitamina D, iar un avantaj este și acela că, având dimensiuni mici, are un conținut mic de mercur.
Sardinele pot fi mâncare direct din conservă sau adăugate foarte ușor în salate, dar sunt și persoane care preferă să le pună pe pâine prăjită. Sardinele sunt foarte ieftine și le găsești în cam toate magazinele, prețul fiind – în general – sub 10 lei, potrivit sursei citate.
Dar și heringul poate o opțiune la fel de bună. Este un pește gras, dar valoros, iar conservele de hering oferă un aport de grăsimi sănătoase și sunt și delicioase.
Tot la conservă mai poți să găsesti și ton roșu, iar specialiștii ni-l recomandă pe cel în suc propriu. Acesta este sărac în grăsimi, dar totuși bogat în proteine. Însă, în cazul acestui tip de pește este indicat consumul moderat. Tonul este un pește mult mai mare decât sardinele, astfel că poate conține cantități mari de mercur.
Și anșoa, deși sunt sărate, pot fi o opțiune sănătoasă. Au calciu, dar și proteine și pot fi adăugate în salate sau paste.