Câți lei costă taxa de viză, ca să poți intra în SUA. Ce trebuie să faci, pas cu pas, pentru a o obține

Câți lei costă taxa de viză, ca să poți intra în SUA. Ce trebuie să faci, pas cu pas, pentru a o obține
Câți lei costă taxa de viză, ca să poți intra în SUA. Ce trebuie să faci, pas cu pas, pentru a o obține/FOTO: usembassy.gov
Publicat: 11/03/2022, 18:51

Românii care vor sa călătorească în SUA vor fi nevoiți să urmeze câțiva pași clar stabiliți, astfel încât să poată primi viza. În acest moment România nu face parte din programul Visa Waiver, iar condițiile pentru cei care vor să ajungă pe tărâm american sunt mai dure, potrivit US Travel.

În prezent, programul Visa Waiver, administrat de Departamentul pentru Securitate Internă (DHS) în colaborare cu Departamentul de Stat, permite cetățenilor din 40 de țări să călătorească în Statele Unite pentru afaceri sau turism, pentru șederi de până la 90 de zile, fără viză. În schimb, aceste 40 de țări trebuie să permită cetățenilor și rezidenților SUA să călătorească în țările lor pentru o perioadă similară fără viză, în scopuri turistice sau de afaceri.

Pentru a putea participa la programul american de scutire de vize, o ţară trebuie să îndeplinească și alte cerinţe, legate de combaterea terorismului, aplicarea legii, inclusiv a reglementărilor în domeniul imigraţiei, securitatea documentelor şi gestionarea frontierelor.

Cât costă taxa pentru viza de America

Majoritatea solicitanţilor, inclusiv copiii, trebuie să platească o taxă pentru a demara procedura de solicitare a vizei. Această taxă de procesare a vizei trebuie platită indiferent dacă viza a fost acordată sau refuzată.

Taxa de procesare a vizei este nereturnabilă şi nu poate fi transferată unei alte persoane. Solicitanţii trebuie să stabilească dacă au sau nu nevoie de viză pentru a călători în SUA.

Sumele sunt indicate în dolari americani (dar plata se face în RON)

Aici veți găsi toate taxele de viză aferente activității pe care doriți se le efectuați în SUA

De asemenea, există și câteva categorii de persoane care nu sunt nevoite să achite taxa de viză.

  • Cei care solicită o viza de tip A, G, sau NATO pentru călătorii oficiale,
  • Cei care solicită vize din categoria J pentru a participa în cadrul unor Programe sponsorizate de Guvernul American.

Există o limită a numărului de reprogramări ale interviului pentru viză. Vă rugăm să planificaţi interviul astfel încât să nu fiţi nevoit(ă) să plătiţi o nouă taxă de procesare a vizei. Aceasta este nereturnabilă.

Unde poți plăți taxa pentru viză

Solicitanţii de viză pot plăti taxa de procesare a vizei în numerar la orice sucursală Banca Transilvania sau prin reteaua APM BT Express. Taxa se achită în Lei. Înainte de a merge la bancă, trebuie să printaţi avizul de plată corespunzător vizei SUA pentru care doriţi să aplicaţi, aviz disponibil mai jos, pe această pagină. Nu veţi putea plăti taxa fară un aviz de plată valid.

Dacă alegeţi să plătiţi la aparatul APM BT Express, trebuie  să introduceţi exact suma specificată pe avizul de plată.

Dacă printaţi avizul de plată înainte de ziua în care efectuaţi plata taxei, trebuie să verificaţi data de expirare a acestuia. Dacă data expirării este anterioară datei la care doriţi să efectuaţi plata, printaţi un nou aviz de plată.

Niciuna dintre cele două metode de plată nu va accepta plata în baza unui aviz expirat. La momentul plăţii taxei, Banca Transilvania va elibera o chitanţă. Păstraţi chitanţa. În cazul în care o pierdeţi, banca nu vă poate elibera o nouă chitanţă.

Nu veţi putea efectua o programare la interviu fără numărului chitanţei.

De asemenea, există și varianta de a plăți online, însă această facilitate este disponibilă doar pentru aplicanţii care deţin un cont la Banca Transilvania.

Ce trebuie să faci, pas cu pas, pentru a viza pentru America

Pasul 1

Accesaţi sistemul online pentru efectuarea programării şi creaţi un profil. Acest pas ajută în efectuarea corectă a plăţii şi activarea acesteia. Sumele sunt afişate în dolari (USD), dar plăţile trebuie efectuate în moneda locală (Ron). Această pagină are mai multe informaţii despre diferitele tipuri de taxe.

Pasul 2

Daţi click pe opţiunea “Programare interviu” din partea stângă a ecranului. Complelaţi toţi paşii: categoria vizei, Ambasada, tipul vizei.

Pasul 3

Odată ajuns la pasul “Opţiuni de plată” daţi click pe metoda dorită. Pentru mai multe informaţii despre metodele de plată, citiţi secţiunea de mai jos “Opţiunile de plată a taxei de procesare a vizei”

Pasul 4

Alegeţi opţiunea de plată dorită şi efectuaţi plata. Atunci când plătiţi taxa pentru solicitarea vizei înseamnă că aţi luat la cunoştinţă că aceasta este nereturnabilă şi este o condiţie prealabilă în procesarea solicitării unei vize, nu poate fi considerată ca un contract încheiat cu aplicantul şi, de asemenea, nu garantează o aprobare a solicitării dumneavoastră. Returnarea sumei nu este posibilă, indiferent de rezultatul solicitării.

Pasul 5

Indiferent de metoda de plată aleasă, trebuie să păstraţi numărul chitanţei. Nu veţi putea efectua o programare fără acesta.

Pasul 6

Programarea interviului

Dacă veţi efectua programarea fie online, fie prin call center, veţi avea nevoie de numărul de referinţă care atestă plata taxei de procesare a vizei. Pentru a efectua programarea, folosiţi numărul de lângă secţiunea „Număr chitanţă” pentru plăţile cash, la bancă.

Pentru plăţile online: după ce plata a fost confirmată şi aveţi dovada acesteia, „codul UID” de pe avizul de plată se foloseşte ca şi număr chitanţă în efectuarea programării.

Nu sosiţi la Secţia Consulară a Ambasadei SUA la Bucureşti cu mai mult de 10 minute înaintea orei de programare pe care Call Center-ul v-a comunicat-o.

Nu purtaţi cu dumneavoastră aparate sau aparatură electronică, obiecte metalice, bagaje voluminoase, lichide, arme etc. Nu vi se va permite introducerea lor în clădire şi nu există loc de depozitare în afara clădirii.

Pregătiţi documentele necesare şi răspundeţi la întrebările referitoare la motivele călătoriei în Statele Unite, precum şi la cele privind locul de muncă /afacerea, familia şi relaţiile sociale din România. Conform legii de imigrare a Statelor Unite toţi solicitanţii de viză temporară sunt presupuşi a fi potenţiali imigranţi, astfel că nu se poate garanta obţinerea vizei înainte de interviu.

Sinceritatea în răspunsurile date este cea mai bună politică.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York