UPDATE. Ce au decis Klaus Iohannis și Sorin Cîmpeanu în ședința de joi de la Cotroceni: „Obiectivul principal este reîntoarcerea în clase cât mai curând posibil”

UPDATE. Ce au decis Klaus Iohannis și Sorin Cîmpeanu în ședința de joi de la Cotroceni: „Obiectivul principal este reîntoarcerea în clase cât mai curând posibil”
Sorin Cîmpeanu Sursa:Alexandru Dobre/MEDIAFAX FOTO
Publicat: 08/04/2021, 19:16

Președintele Klaus Iohannis și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, au discutat joi cu privire la măsurile care ar urma să fie luate odată cu revenirea elevilor în școli după vacanța de primăvară.

Cîmpeanu: Nu vor fi restricții suplimentare pentru reluarea școlii

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat la Antena 3 că în cadrul ședinței cu președintele Klaus Iohannis s-a decis că nu vor fi impuse noi restricții pentru reluarea școlii.

„S-a discutat despre susținerea sistemului de educație, de susținerea revenirii la școală cu prezență fizică pentru toți elevii de îndată ce situația epidemiologică o va permite.

În data de 4 mai, reluarea cursurilor se va face după scenariile deja șah cunoscute verde, galben, roșu. Nu vor fi restricții suplimentare pentru reluarea școlii”, a declarat ministrul.

El a mai adăugat că școlile din România au nevoie de o conducere profesionistă.

„Trebuie accelerat procesul de organizare al concursului, mai exact un examen național, în urma căruia să fie selectați acei profesori care au cu adevărat aptitudini manageriale. Acei profesori care vor lua cel puțin nota șapte la acel concurs, doar aceia vor avea posibilitatea să fie directorii școlilor din România”, a adăugat Cîmpeanu.

Știrea inițială:

Președintele Klaus Iohannis și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, au discutat joi cu privire la măsurile care ar urma să fie luate odată cu revenirea elevilor în școli după vacanța de primăvară.

Astfel, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, reîntoarcerea în clase a tuturor elevilor „cât mai curând posibil” este obiectivul principal, însă în funcție de rata de infectare.

Vor fi aplicate aceleași scenarii ca până în prezent

La reluarea cursurilor, după actuala vacanţă, vor fi aplicate aceleaşi scenarii pe baza cărora s-a desfăşurat activitatea didactică până în prezent

„În ceea ce privește reluarea cursurilor după actuala vacanță, se vor aplica aceleași scenarii pe baza cărora s-a desfășurat activitatea didactică în acest semestru. Obiectivul principal este reîntoarcerea în clase a tuturor elevilor cât mai curând posibil, dar acest lucru depinde direct de evoluția epidemiologică.

Președintele Klaus Iohannis a apreciat acțiunile Ministerului Educației referitoare la campania de vaccinare pentru comunitățile școlare și universitare și a evidențiat, totodată, necesitatea intensificării procesului de vaccinare. Imunizarea într-un număr cât mai mare a personalului din sistemul de învățământ va permite desfășurarea în siguranță a cursurilor, atât cadrele didactice, cât și elevii fiind, astfel, protejați împotriva infectării cu SARS-CoV-2”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis și Sorin Cîmpeanu au mai discutat despre conducerile instituțiilor preuniversitare de învățământ. Astfel, potrivit aceluiași comunicat, Ministerul Educației va stabili metodologia și criteriile pentru organizarea concursurilor de ocupare a funcțiilor de directori și directori adjuncți.

Klaus Iohannis și Sorin Cîmpeanu, ședință cu privire la desfășurarea cursurilor

Președintele Klaus Iohannis și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, au discutat joi, în cadrul unei ședințe, cu privire la eventuale măsuri referitoare la desfășurarea cursurilor.

Ședința vine pe fondul închiderii școlilor timp de o lună, pe perioada vacanței prelungite de Paște, din cauza creșterii cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

Cu excepția elevilor din clasele terminale, restul elevilor au o lună de vacanță, nemaifiind utilizat nici măcar instrumentul orelor online.

Sorin Cîmpeanu a anunțat pe 24 martie prelungirea vacanței de primăvară a elevilor în perioada sărbătorilor pascale catolice și ortodoxe (Pastele Catolic: 4 aprilie; Paștele Ortodox: 2 mai).

Pentru elevii din clase non-terminale (toți exceptând clasa a VIII-a și a XII-a), vacanța va fi din 2 aprilie până în  4 mai, iar pentru cei din clasele terminale va fi în perioadele 2-11 aprilie și 30 aprilie – 9 mai.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase