Ce primesc cecenii de la stat pentru membrii familiei pierduți în războiul din Ucraina / Soldații ceceni împușcau copii în Mariupol

Ce primesc cecenii de la stat pentru membrii familiei pierduți în războiul din Ucraina / Soldații ceceni împușcau copii în Mariupol
Sursă foto: Twitter
Publicat: 04/04/2022, 11:51

Un sac de cartofi, unul de ceapă, unul de orez și o sticlă de ulei este contravaloarea unei vieți de soldat. Asta primesc de la stat familiile cecenilor care au murit în război, în Ucraina. Imaginile au fost difuzate de televiziunea de stat Groznîi TV și preluate de presa intenațională și de internauți pe rețelele de socializare. 

Sacii cu alimente au fost distribuiți de o fundație numită după tatăl lui Ramzan Kadîrov. Însă, nu toate familiile cecene au primit cartofi drept consolare pentru morții lor. Unii au primit plicuri cu bani, 100 de mii de ruble, adică echivalentul a aproximativ 1.000 de euro, tot de la fundația Kadîrov. Ca să primească plicurile cu bani, familiile au fost nevoite să se lase filmate de televiziunea de stat.

Sursă foto: Twitter

Cecenii trimiși de ruși în Ucraina sunt unii dintre autorii crimelor umanitare comise în războiul de acolo. Potrivit unei conversații interceptate a unui soldat rus din Mariupol, acesta i-a relatat soției că soldații ceceni de acolo au organizat un „safari” a cărui ținte erau copiii din Mariupol. Acesta i-a povestit soției că oamenii lui Kadîrov au împușcat o fată ca să se „distreze”, scrie ukrinform.net.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase