Cele mai importante două spitale COVID-19 din Capitală au rămas fără locuri la ATI. Care sunt acestea

Cele mai importante două spitale COVID-19 din Capitală au rămas fără locuri la ATI. Care sunt acestea
Foto - caracter ilustrativ: Pixabay.com
Publicat: 25/08/2021, 23:19
Actualizat: 26/08/2021, 07:48

Cele mai importante două spitale din Capitală nu mai au locuri la ATI pentru bolnavii de COVID-19, din cauza faptului că varianta Delta se respândeşte mult mai repede şi dă forme de boală mai grave.

Miercuri, 25 august, a fost raportat cel mai mare număr de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, din 13 mai până acum.

Acum, Spitalul „Marius Nasta” și Institutul de boli infecţioase „Matei Balş” au rămas fără locuri la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) Covid.

Numărul pacienţilor aflaţi în stare gravă, din cauza infectării cu varianta Delta a noului coronavirusul, a crescut în ultima perioadă, ceea ce face ca presiunea mare să apară pe ATI.

Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta, a povestit la Antena 3 că medicii deja sunt nevoiți să refuze pacienți cu forme grave, din lipsă de locuri.

„În secția ATI COVID, din această dimineață, nu mai avem niciun loc, toate au fost ocupate. Pacienți cu fome severe, dintre care doi sunt intubați. Pacienții care ajung la spital, ajung cu forme grave. Foarte mulți ajung extrem de tardiv, după prima săptămâna de evoluție. Și marea majoritate a cazurilor care sunt acum la Terapie Intensivă, au necesitat admiterea la ATI imediat după internare. Două telefoane pe care le-am primit azi, de pacienți care aveau nevoie de Terapie Intensivă, a trebuit să îi refuzăm”, a explicat Beatrice Mahler.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), vârful pandemic va fi la sfârsitul lunii septembrie, atunci când am putea avea aproximativ 4.000 de cazuri pe zi.


CITEȘTE ȘI:


Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase