(UPDATE) O celebră companie finlandeză deschide o fabrică în care va investi 650 de milioane de euro, la Oradea. Aproximativ 500 de oameni se vor putea angaja

(UPDATE) O celebră companie finlandeză deschide o fabrică în care va investi 650 de milioane de euro, la Oradea. Aproximativ 500 de oameni se vor putea angaja
O celebră companie finlandeză deschide o fabrică în care va investi 650 de milioane de euro, la Oradea. Aproximativ 500 de oameni se vor putea angaja / Sursa foto: Nokian Tyres
Publicat: 01/11/2022, 15:17
Actualizat: 01/11/2022, 15:58

Grupul finlandez Nokian Tyres va investi într-o nouă fabrică de anvelope care fi construită în Oradea. Anual, vor fi produse 6 milioane de anvelope, iar numărul acestora va putea crește ulterior. Aceasta va găzdui, de asemenea, o unitate de distribuție pentru depozitarea și distribuția anvelopelor. Investiția totală este estimată la aproximativ 650 de milioane de euro. Construcția este programată să înceapă la începutul anului 2023 și se estimează că primele anvelope vor fi produse în a doua jumătate a anului 2024. Producția de anvelope comerciale ar urma să înceapă la începutul anului 2025.

UPDATE: Nicolae Ciucă: „Am încredere că investițiile străine din România, care au crescut deja cu peste 46 la sută în primele luni ale acestui an, depășind cota de 6,4 miliarde euro, vor beneficia de o nouă dinamică”

„Salut decizia anunțată de Compania Nokian Tyres PLC de a investi în România 650 de milioane de euro. Prima fabrică de cauciucuri cu emisii zero de dioxid de carbon, care va fi construită la Oradea, va produce anual 6 milioane de cauciucuri și va genera aproximativ 500 de locuri de muncă.

Decizia finală, luată în urma analizării a peste 40 de locații din Europa, s-a bazat pe criterii de performanță precum disponibilitatea forței de muncă calificate, avantajele logistice și stabilitatea mediului de afaceri. Mă bucur că am avut ocazia de a prezenta, în cadrul întâlnirii recente cu reprezentanții companiei, la Palatul Victoria, oportunitățile pe care Guvernul României le poate genera pentru investitorii străini, inclusiv din perspectiva celor care urmăresc relocarea afacerilor din regiune.

Așa cum am anunțat public, Guvernul este deschis către investiții, atât prin bugetul național fără precedent alocat în acest sens, cât și prin sprijinirea și încurajarea deciziilor de a dezvolta noi afaceri în țara noastră. În acest sens, colaborarea cu autoritățile locale, dar și disponibilitatea de a stimula acest gen de decizii prin instrumente de sprijin guvernamental reprezintă calea către dezvoltare economică susținută. Am încredere că investițiile străine din România, care au crescut deja cu peste 46 la sută în primele luni ale acestui an, depășind cota de 6,4 miliarde euro, vor beneficia de o nouă dinamică, prin operaționalizarea Agenției de Investiții și Comerț Exterior”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

ȘTIRI INIȚIALE

„Această investiție este o decizie strategică semnificativă care ne permite o creștere viitoare. O instalație de producție de clasă mondială în Europa este un pas cheie în obținerea unei capacități suplimentare și crearea unei platforme de producție echilibrate, pe măsură ce începem să construim noile anvelope Nokian în afara Rusia”, a spus Jukka Moisio, președinte și CEO Nokian Tyres.

Aproximativ 500 de angajări

Aproximativ 500 de angajări urmează să se facă în această nouă fabrică. Aici se vor produce anvelope pentru SUV-uri, care vor fi vândute în principal pe piața central-europeană.

„Europa Centrală este o piață importantă pentru noi, iar investiția arată angajamentul nostru față de piață. Noua fabrică va fi amplasată strategic aproape de clienții noștri. După o evaluare amănunțită a peste 40 de locații și a mai multor factori, precum disponibilitatea forței de muncă calificate, avantaje logistice și mediu de afaceri stabil, a fost clar că Oradea a fost cea mai bună alegere pentru noua noastră fabrică”, spune Adrian Kaczmarczyk, SVP, Supply Operations, conform unui comunicat al companiei.

În iunie 2022, Consiliul de Administrație al Nokian Tyres a decis să inițieze o ieșire controlată din Rusia. Din cauza războiului și a înăspririi sancțiunilor ulterioare, nu mai este fezabil și nici durabil ca Nokian Tyres plc să continue operațiunile în Rusia.

În octombrie, Nokian Tyres a semnat un acord de vânzare a operațiunilor sale din Rusia. Pentru a-și asigura aprovizionarea cu produse, Nokian Tyres a decis la începutul anului să-și accelereze planurile de a investi în noi capacități de producție în Europa, iar fabrica din România este un element cheie al acestor planuri. În plus, Nokian Tyres continuă să crească capacitatea fabricilor sale din Finlanda și SUA, urmărind să devină mai diversificată din punct de vedere geografic în operațiunile sale de producție, conform sursei citate.

Vă recomandăm să citiți și:

Foxconn, gigantul care produce iPhone-uri, le promite chinezilor bonusuri de 4 ori mai mari numai să lucreze în continuare la fabrica din Zhengzhou

Fabrica de Zahăr Bod reia producția de zahăr din culturile de sfeclă de zahăr din România

FOTO | Cum arată troleibuzele singurului fabricant care s-a înscris la licitația Primăriei Capitalei

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
E OBLIGAȚIE pentru șoferii din România. REGULA de care trebuie sa țină cont când întâlnesc...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani