Centrul Infotrafic: Circulație blocată pe DN 1D, în județul Ialomița, din cauza unui autotren care a derapat/Întârzieri de zeci de minute ale trenurilor pe ruta Brașov-București

Centrul Infotrafic: Circulație blocată pe DN 1D, în județul Ialomița, din cauza unui autotren care a derapat/Întârzieri de zeci de minute ale trenurilor pe ruta Brașov-București
Publicat: 27/01/2023, 15:58
Actualizat: 27/01/2023, 16:02

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că circulația este blocată pe DN 1D Urziceni – Cioranii de Jos, în zona Lacului Glodeanu, județul Ialomița, din cauza unui autotren care a derapat. Traficul a fost deviat pe DJ 101.

De asemenea, circulația pe DN 7 Pitești – Râmnicu Vâlcea și pe DN 2 Râmnicu Sărat și Buzău a fost reluată, după reluarea deplasării autotrenurilor care au derapat.

Pe autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București – Constanța, A3 București-Ploiești se circulă pe un carosabil umed, curățat, izolat cu precipitații sub formă de ploaie.

”Ninge abundent, carosabilul fiiind parțial acoperit de zăpadă pe DN 2 Dumbrăveni – Focșani, unde, în zona localității Golești, județul Vrancea, din cauza a două autotrenuri care pot continua deplasarea pe un tronson de drum în pantă, circulația se desfășoară pe un fir.

Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare în județele Brașov, Buzău, Covasna, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Neamț, Prahova, Sibiu, Vâlcea, Vrancea, parțial fiind depus strat subțire de zăpadă”, informează Centrul Infotrafic.

Astfel, conducătorii auto sunt sfătuiți să adapteze viteza la condițiile de drum, să mărească distanţa de siguranţă în mers, când rulează pe un carosabil umed sau alunecos, să nu se angajeze în efectuarea unor manevre periculoase când vizibilitatea este redusă din cauza viscolului, să-și echipeze autovehiculul cu anvelope de iarnă dacă își planifică deplasările în zone unde suprafața de rulare este acoperită de gheață, zăpadă sau polei și să se intereseze în prealabil de starea drumurilor și de condițiile meteorologice.

Situația trenurilor din Gara de Nord

În Gara de Nord, trenurile înregistrează, de asemenea, întârzieri din cauza vremii nefavorabile. Cele mai mari întârzieri se înregistrează pe ruta Brașov-București, de 105 minute.

Sursa: CFR.ro
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase