A fost reținut primarul care i-ar fi cerut favoruri sexuale unei angajate. Cine este edilul

A fost reținut primarul care i-ar fi cerut favoruri sexuale unei angajate. Cine este edilul
Publicat: 27/06/2022, 14:40
Actualizat: 27/06/2022, 14:43

Primarul comunei Călinești, județul Argeș, a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști după ce o angajată l-a acuzat că i-ar fi cerut favoruri sexuale.

Potrivit polițiștilor, în urma anchetei s-a stabilit că, în perioada octombrie 2021 – mai 2022, bărbatul, în calitate de funcționar public, profitând de situația de autoritate asupra victimei, precum și în scopul angajării pe o altă funcție, ar fi pretins favoruri de natură sexuală unei angajate aflată în subordine.

„Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de folosire abuzivă a funcției în scop sexual, conform art. 299 din Codul penal, și au reținut un bărbat de 53 de ani, din Călinești”, a transmis luni IPJ Argeș.

În urma administrării probelor din acest dosar, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca marți să fie prezentat în fața magistraților cu propunere de arestare preventive.

În urmă cu patru zile, edilul a negat toate acuzațiile într-o postare pe pagina de facebook.

“În urma materialelor calomnioase apărute în ultimele zile, nu am ce să comentez pe acest subiect, nu mă pretez la asemenea inepții, mă dezic de la toate acuzațiile, las organele competente să tragă concluziile reale. Personal, nu am hărțuit pe nimeni și nu am făcut avansuri de natură sexuală niciunei femei, cu atât mai puțin unei anagajate a primăriei”, a scris edilul pe Facebook.

PSD Argeș a anunțat suspendarea acestuia din funcțiile politice

„Organizația PSD Argeș a decis suspendarea lui Mihai Georgescu, primar al comunei Călinești, din toate funcțiile politice, așteptând în continuare rezultatele anchetei în desfășurare. Nu dorim să ne implicăm și să discutăm despre viața privată a nimănui, însă întotdeauna ne vom delimita ferm de orice atitudine imorală, mai ales dacă aceasta se petrece în cadrul administrației publice”, a transmis recent PSD Argeș.

Georgiana Stănescu
Georgiana Stănescu este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova. În perioada 2005-2008 a fost corespondent Prima TV în judetele Dolj și Olt, iar din anul 2008 a fost corespondent al postului Realitatea TV. În anul citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase