Circulația pe Transfăgărășan și Transalpina a fost închisă

Circulația pe Transfăgărășan și Transalpina a fost închisă
Publicat: 17/11/2022, 12:37
Actualizat: 17/11/2022, 12:39

​Circulaţia pe anumite sectoare de drum de pe Transfăgărăşan şi Transalpina a fost închisă începând de joi, 17 noimebrie, din cauza condiţiilor meteorologice, anunță CNAIR.

Transfăgărășanul a fost închis pe porțiunea cuprinsă între #Bâlea Cascadă (SB) și Piscul Negru (AG. Având în vedere ninsorile din ultima perioadă și înrăutățirea condițiilor meteo prognozate de meteorologi, CNAIR SA a luat decizia închiderii acestui tronson de drum circulației publice pentru că nu mai putem asigura condiții sigure pentru trafic.
Cu un efort susținut, anul acesta, am reușit să prelungim cu o lună perioada în care Transfăgărășanul a fost deschis, acest lucru fiind posibil și cu ajutorul condițiilor meteo favorabile”,
se arată într-un comunicat transmis de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

De aseemenea, și pe Transalpina s-a închis un sector de drum, care a devenit impracticabil din cauza condițiilor meteo.  ”Începând de astăzi, a fost închisă circulația rutieră pe DN 67C – Transalpina, între Rânca şi Obârşia Lotrului. Această decizie a fost luată că urmare a prognozelor meteorologice, care anunță temperaturi scăzute și precipitații, iar în aceste condiții nu se poate menține siguranța participanților la trafic, pe un astfel de drum montan”. 

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase