VIDEO | Cîțu, despre criza prețurilor la energie: O parte dintre măsuri s-au luat anul trecut, acum e nevoie de ceva în plus. Foarte bine că a venit și PSD cu o variantă

Publicat: 11/01/2022, 21:54
Actualizat: 12/01/2022, 00:24

Liderul PNL, Florin Cîțu, a declarat marți, la TVR 1, că pentru a putea gestiona criza prețurilor la energie trebuie implementate noi măsuri, complementare celor adoptate la finalul anului trecut. El nu este de acord cu scăderea TVA, întrucât acest lucru ar însemna venituri mai mici la buget.

Cîțu apreciază mai mult ironic faptul că au venit și social-democrații cu câteva măsuri pentru ajutorarea românilor care se confruntă cu facturi tot mai mari la energie și gaze naturale.

„O parte dintre măsuri s-au luat anul trecut, acum e nevoie de ceva în plus. Foarte bine că a venit și PSD cu o variantă. Pe hârtie poți să scrii orice, poți să supralicitezi, e o competiție cât de mult trebuie să scadă TVA, dar asta înseamnă și venituri mai mici la buget și e o întreagă spirală care se pornește, dar trebuie să ne încadrăm în deficitul bugetar. În coaliție, vom găsi cea mai bună soluție atât pentru români, cât și pentru echilibrul macroeconomic.”, a declarat Florin Cîțu.

Șeful liberalilor consideră că trebuie făcută o analiză pentru a determina care sunt cele mai bune soluții care trebuie implementate pentru salvarea companiilor profitabile și a categoriilor populaționale din zona vulnerabilă.

„Dacă se prelungește (criză prețurilor la energie), altfel îți dozezi eforturile și nu arunci toate armele în acest moment. E o analiză care trebuie făcută foarte bine. Trebuie să ținem cont de câteva lucruri. Trebuie să avem măsuri al căror rezultat să fie salvarea companiilor profitabile, care pot merge mai departe, nu să salvăm pe toată lumea. Trebuie să îi ajutăm pe consumatori dar și aici să ne uităm să îi ajutăm în primul rând pe cei vulnerabili, pe urmă pe ceilalți cetățeni”, a spus Cîțu.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult