Congresman american, impresionat de ajutorul dat de români refugiaților din Ucraina: Sunt unii dintre cei mai buni parteneri pe care îi avem în lume

Congresman american, impresionat de ajutorul dat de români refugiaților din Ucraina: Sunt unii dintre cei mai buni parteneri pe care îi avem în lume
Sursa: Profimedia
Publicat: 27/02/2022, 16:17

Democratul Eric Swalwell, membru al Camerei Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii, a scris pe Twitter că este impresionat de ajutorul pe care românii îl oferă refugiaților din Ucraina.

„Românii sunt unii dintre cei mai buni parteneri pe care îi avem în lume. Acest lucru era clar înainte de războiul cu Rusia. Este mai mult decât clar acum”, a scris congresmanul american.

Alături de mesaj, el a distribuit o poză cu mai multe mașini ale românilor care așteaptă la granița cu Ucraina să preia refugiații de război.

Eric Swalwell este membru al Partidului Democrat şi membru al Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA. El face parte şi din Comitetul Special pentru Informaţii.

Peste 150.000 de refugiaţi ucraineni au părăsit ţara în ultimele zile

Un număr de peste 150.000 de persoane au plecat din Ucraina din cauza violenţelor ruseşti, a anunțat Înaltul Comisar ONU pentru Refugiaţi, Filippo Grandi.

„Mai mult de 150.000 de refugiaţi ucraineni au trecut acum în ţările vecine, jumătate dintre ei în Polonia, iar mulţi în Ungaria, Moldova, România şi dincolo de acestea”, a spus el.

„Deplasările din Ucraina sunt, de asemenea, în creştere, dar situaţia militară face dificilă estimarea cifrelor şi furnizarea de ajutor”, a mai spus Grandi într-un tweet.

Forţele ruse au acum în Ucraina „zeci de mii” de militari, potrivit unui înalt oficial al Departamentului Apărării din SUA. Rusia a comasat peste 150.000 de militari în jurul Ucrainei, a adăugat el. În afara unităţilor de luptă, există şi unităţi pentru logistică şi alte misiuni.

Ruşii au în prezent „peste 50% din forţele lor de luptă comasate pe teritoriul ucrainean”, a menţionat într-un briefing oficialul de la Pentagon al cărui nume nu este menţionat.

„Cred că este în regulă să presupunem că vorbim de zeci de mii, dar nu voi intra în detalii”, a adăugat el, potrivit unei transcrieri puse la dispoziţie de Pentagon.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult