Comisarii de la Protecția Consumatorilor Sectoarele 1-6 ale Municipiului București și Ilfov au împărțit și marți amenzi, pe unde au trecut. În urma celor 68 de puncte verificate, 35 dintre acestea au fost în urma reclamațiilor primite la sediu, iar 62 au fost sancțiuni. S-a dispus, și de data aceasta, închiderea unor unități, iar amenzile aplicate ajung la aproape 400.000 lei.
Comisarii ANPC au confiscat, în Postul Paștelui, pentru distrugere, aproape o tonă de alimente neconforme, în valoare de 330.000 lei. De asemenea, amenzile aplicate ajung la suma de 349.000 lei. Potrivit comunicatului transmis, șase dintre aceste unități au fost închise până la noi ordine.
„Comisarii ANPC au desfășurat o serie de controale tematice, operative, cât și de cercetare a reclamațiilor înregistrate, astfel:
Nr. operatori economici: 68
Nr. reclamații instrumentate: 35
PVCC: 44
PVC: 6
Invitații: 19
Nr. sancțiuni: 62
Nr. avertismente: 14
Amenzi aplicate: 349.000 lei
OD: 547.714 kg, in valoare de 22.864 lei si 168 de bucati in valoare de 23.411 lei
OT: 173 kg, in valoare de 27.346 lei si 41.163 bucati in valoare de 254.825 lei
OTPS: 5
– Silber Technology srl – Ilfov
– Almondo Pizza -S6
– Util Ideas Factory SRL -S6
– Sun Food Expert SRL -S2
– Esushi Investes SRL -S2″, după cum reiese din comunicatul ANPC.
Potrivit aceleiași surse, la una dintre firmele care fabrica cozonac tradițional, comisarii au constatat că produsul era pregătit în condiții de igienă precare și în lipsa mai multor avize necesare. S-a dispus închiderea temporară a unității.
„La STUDIO MARTIN NEW SRL – denumirea comercială B4Market, cu punctul de lucru situat in Str. Lct. Av Radu Beller 54 au fost constatate următoarele:
– produse pascale, respectiv COZONAC TRADITIONAL ARTIZANAL , expus spre comercializare având aplicată eticheta cu informațiile oferite consumatorilor incorecte, imprecise si neclare pe ambalajulul produsului
– lipsa afișării prețului într-un loc vizibil pentru cozonacul comercializat
– lipsa autorizației de funcționare pentru spațiul existent pe trotuarul din fata unității, având în vedere faptul ca la sosirea în unitate scaunele și mesele erau amplasate pe trotuar, folosit în scopul desfășurării activităților – prestării serviciilor în alimentație publică a operatorului economic
– în blocul alimentar au fost identificate agregate frigorifice și un răcitor de băuturi ce depozita preparate culinare, ce prezentau praf, impurități, unele dintre chedere erau rupte, desprinse
– echipamente de gătit neigienizate necorespunzător, ce prezentau depuneri de grăsime arsă
– tavanul prezent în spațiul blocului alimentar este nefinisat, cu grinzi metalice și panouri din material lemnos, fără protecție lavabilă sau tratamente care să permită curățarea ușoară și menținerea igienei. Instalațiile de ventilație și alte echipamente sunt expuse cu acumulări cantitative de praf și grăsime
– lipsa unui tavan neted, continuu, lavabil și întreținut corespunzător poate contamina produsele, având în vedere depunerile consistente de praf și grăsime de pe tubulatură și grinzi
– nerespectarea vecinătății privind specificul produselor
– blat de lucru spart, geam fisurat, în imediata vecinătate a grătarului
Au fost aplicate 4 sancțiuni în valoare totala de 20.000 lei și un avertisment pentru încălcarea art 18, 26(1), 7c2, 25 din OG 21/1992 (mod).
S-a dispus măsura de oprire temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor constatate”, după cum reiese din același comunicat.
CITEȘTE ȘI: