Cum îți dai seama dacă ai COVID-19 sau gripă. Autoritățile sanitare arată care sunt simptomele alarmante

Cum îți dai seama dacă ai COVID-19 sau gripă. Autoritățile sanitare arată care sunt simptomele alarmante
Imagine: Arhiva Gândul
Publicat: 14/10/2021, 11:44

Pierderea gustului și a mirosului sunt principalele două simptome care diferențiază boala COVID-19 de gripa obișnuită, însă alte simtome variază de la caz la caz. Autoritățile sanitare au dat publicității un grafic în care sunt evidențiate simptomele COVID alături de simptomele gripei, astfel încât românii să le poată diferenția.

„COVID-19 și gripa pot provoca febră, tuse și dureri corporale. Cu toate acestea, dificultățile de respirație și pierderea gustului sau mirosului sunt mai frecvente în cazul COVID-19 decât în cazul gripei. Utilizați această diagramă pentru a afla mai multe asemănări și diferențe între COVID-19 și gripă”, se arată în mesajul autorităților sanitare, publicat pe pagina de Facebook Ro Vaccinare.

Unde pot găsi românii toate informațiile cu privire la campania de vaccinare

„Pentru orice problemă de sănătate: luați legătura cu medicul de familie! Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19! (…) Poți merge la vaccinare și fără programare, dar programările au prioritate”, arată autoritățile.

Pentru a facilita accesul persoanelor care vor să se imunizeze în centrele de vaccinare, autoritățile reamintesc românilor unde se pot programa și unde pot găsi mai multe informații cu privire la campania națională de vaccinare:

Un număr de 158 de paturi supimentare de terapie intensivă au fost operaționalizate, miercuri, în spitalele din România, în condițiile în care, la nivel național, nu sunt paturi libere laATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

România a întegistrat, miercuri, un nou record negativ în privința numărului de bolnavi internați la ATI, 1.676 de paturi la terapie intensivă fiind ocupate la nivel național. Asta, în condițiile în care capacitatea maximă a spitalelor COVID este de 1.566 de paturi de ATI destinate pacienților care s-au infectat cu SARS-CoV-2.

Ionut Muresan
Ionuț Mureșan este reporter pe domeniul Justiție-Afaceri Interne din 2006 și a lucrat de atunci pentru publicațiile NewsIn, Gardianul, Puterea, Mediafax, Evenimentul zilei și Adevărul. În 2007 a absolvit Facultatea de Filosofie și Jurnalism. citeste mai mult