Iată cum să prepari un sos de roșii cremos care să aibă o textură precum cea de la restaurant. Vezi mai jos ingredientele utilizate pentru acest sos.
Un sos de roșii cremos, perfect, ca la restaurant, ar trebui să conțină, în primul rând, cât mai puțini conservanți sau E-uri. Sosul poate fi pregătit din ingrediente naturale, pentru ca acesta să iasă cât mai gustos și chiar sănătos. De multe ori, contează ce tipuri de ingrediente utilizezi pentru a prepara diverse sosuri, căci acestea pot influența gustul mâncării!
Pentru un gust delicios, dar și o textură cremoasă, sosul de roșii ar trebui amestecat cu o bucățică de unt. Roșiile sunt ușor acide, iar aroma preparatului poate fi influențată de condimentele sau alte ingrediente care se adaugă în compoziția ei. Roșiile trebuie să fie zdrobite, mai întâi.
Apoi, pentru un plus de aromă și o textură cremoasă, se va prăji, separat, ceapa tocată cu usturoi, în ulei de măsline. Apoi, se adaugă roșiile și se lasă sosul la fiert pentru 20 de minute. În cele din urmă, se adaugă și un cubuleț de unt.
:format(webp):quality(80)/https%3A%2F%2Fwww.gandul.ro%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F02%2Fsos-de-rosii-5-1280x852.jpg)
Sosul de roșii poate fi utilizat în multe preparate / sursă foto: Envato
De asemenea, în compoziție se poate adăuga și zahăr, însă într-o cantitate mică, arată Fanatik. Zahărul va ajuta la reducerea acidității din sosul de roșii. Dacă dorești să oferi încă o aromă sosului de roșii, se pot adăuga câteva bucăți de morcov (dat prin răzătoare sau tăiat cubulețe). În compoziție se pot adăuga condimente, după bunul plac: piper, sare, oregano, rozmarin, busuioc.
Rețetă ardelenească de gulaș de porc cu cartofi. Ingredientele care îi dau un gust aparte
Rețetă de mere caramelizate la tigaie. Cum să pregătești un desert dulce în zilele răcoroase
Ce conține „COLIVA de lux” și cum a ajuns în restaurantele de renume
Sursă foto: Envato (caracter ilustrativ)