Cum va fi vremea în ultimele zile din an. Mai multe avertizări de ceață, ploi și polei, în vigoare astăzi

Cum va fi vremea în ultimele zile din an. Mai multe avertizări de ceață, ploi și polei, în vigoare astăzi
Sursa foto - caracter ilustrativ: Pixabay
Publicat: 29/12/2021, 10:15

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal în ultimele zile din 2021, spun meteorologii. Astăzi este ultima zi când temperaturile sunt mai scăzute, fiind în vigoare mai multe avertismente de ceață și polei în țară.

„În prezent, sunt în vigoare mai multe vertizări nowcasting de ceață și depuneri de polei în aproape toate județele din Muntenia, chiar și în muncipiul București, iar în orele următoare tot acest fenomen ar putea să creeze probleme aici, în sudul țării, dar pe arii mai restrânse și în restul zonelor pentru că precipitațiile de această dată nu mai sunt solide, nu vorbim de ninsori”, a declarat la Realitatea Plus, marți dimineață, meteorologul de serviciu Oana Păduraru de la ANM.

Ea a adăugat despre vremea de azi că „vorbim de această dată de precipitații predominat sub formă de ploaie pentru că în mare parte din țară, mai puțin în zona Moldovei, vorbim de o vreme caldă pentru această perioadă din an, cu valori termice peste normalele acestei perioade”.

Tot în cursul zilei de astăzi, în jumătatea vestică a țării, se vor semnala ploi locale, iar în restul teritoriului, acestea vor fi doar pe arii restrânse, tot așa vor predomina ninsorile.

„La munte, la altitudini de peste 1600 de metri, vor predomină ninsorile. La altitudini mai joase, la munte, vor fi precipitații lichide, ploi, care va determina, în zona montană, topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă preexistent. În zilele următoare ne așteptăm tot la precipitații lichide, însă pe arii restrânse în majoritatea zonelor.

Valorile termice sunt în creștere, astfel încât, în ultima zi din an ne așteptăm ca în mare parte din țară, dar mai ales în sud-vest, în sudul Olteniei, al Banatului să fie temperaturi de până la 10-11 grade. Valori termice mai scăzute se vor menține în continuare în zona Moldovei, dar și aici în apropierea celor normale pentru această dată”, a mai spus meteorologul ANM.