Anchetă de amploare: Instructor de yoga, discipol al lui Bivolaru, acuzat de trafic de persoane și VIOL / Victimele, obligate să facă videochat

Publicat: 25/04/2024, 08:59
Actualizat: 25/04/2024, 11:30

O amplă anchetă are loc în cazul unui „maestru spiritual”, instructor de yoga, care, împreună cu alte patru persoane, ar fi comis infracțiunile de trafic de persoane și viol. Ei au profitat de vulnerabilitatea victimelor și le-ar fi obligat să facă videochat.

Surse din anchetă au spus, pentru GÂNDUL, că în centrul anchetei DIICOT și a Poliției Capitalei, se află Eugen Mîrtz, unul dintre discipolii lui Gregorian Bivolaru.

Așa zisul „maestru spiritual” a fost ridicat de oamenii legii, joi, alături de un întreg grup de sectanți, aceștia urmând să fie audiați.

În total, mascații au descins, joi, la nu mai puțin de 13 adrese din Capitală.

Discipolul lui Bivolaru a racolat 8 victime

Ancheta polițiștilor și procurorilor vizează infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol.

„Investigațiile au relevat existența unui grup infracțional organizat format din cinci suspecți, în scopul comiterii infracțiunii de trafic de persoane, activ în municipiul București începând cu anul 2012.

Acesta era condus de un individ care, sub masca unui maestru spiritual și instructor de yoga, a recrutat opt victime vulnerabile, profitând de lipsa lor de sprijin familial și de o experiență de viață redusă, conform Poliției Capitalei.

Victimele lui Mîrtz, obligate să practice videochat-ul

Victimele au fost exploatate sexual, obligate să producă și să difuzeze materiale pornografice, iar membrii grupului le-au asigurat adăpost în mai multe apartamente din Capitală și logistică pentru activitățile de videochat, inclusiv imobile amenajate și echipament tehnic adecvat.

De asemenea, membrii grupului infracțional au deschis conturi bancare, în numele unor societăți comerciale sau persoane fizice autorizate, pentru colectarea sumelor de bani obținute de persoanele vătămate exercitând, totodată, un control strict al prestațiilor acestora de tip videochat, prin crearea unui “grup de lucru”, unde acestea erau obligate să anunțe momentul începerii/încheierii activității.

Câștiguri de 1,4 milioane de euro!

„Din investigațiile efectuate a mai rezultat că, în vara anului 2019, liderul grupării de criminalitate organizată, profitând de imposibilitatea uneia dintre victime de a-și exprima voința, a întreținut cu aceasta un raport sexual, determinând-o ulterior să nu sesizeze organele judiciare.

Materialul probator administrat în cauză a relevat că suspecții au obținut din activitățile infracționale săvârșite aproximativ 1,4 milioane de euro”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală.

La acțiune participă luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale, polițiști din cadrul Secțiilor de Poliție 17, 18, 19 și 24 și polițiști din cadrul Serviciului Grupuri Infracționale Violente din cadrul Poliției Capitalei.

De asemenea, activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Citește și:

Operațiune „mamut” de combatere a criminalității organizate în România. Peste 230 de PERCHEZIȚII și 223 de mandate de aducere în executare

Bancnote FALSE de 100 de lei, puse în circulație în România. Polițișii au reținut două persoane suspecte, în urma unor percheziţii domiciliare

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Ce e de așteptat de la noua întâlnire între Regele Charles și Prințul Harry
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii