Doi părinți români, reținuți de poliția daneză după ce bebelușul lor a ajuns la spital cu hemoragie și fracturi craniene. Tinerii susțin că leziunile, apărute la naștere, au fost ignorate de moașă

Doi părinți români, reținuți de poliția daneză după ce bebelușul lor a ajuns la spital cu hemoragie și fracturi craniene. Tinerii susțin că leziunile, apărute la naștere, au fost ignorate de moașă
Sursă FOTO: Facebook
Publicat: 04/02/2022, 22:59

Ionuț și Sorana Rotundu, rezidenți de doi ani în Danemarca, au fost reținuți de poliție, după ce Mathias, bebelușul lor de nici cinci săptămâni, a ajuns la spitalul din Odense cu hemoragie craniană, a dezvăluit publicația Diaspora. 

Cei doi au fost arestați preventiv, timp de patru săptămâni. Potrivit ziarului, Mathias, născut pe 26 decembrie, a fost internat luni, 31 ianuarie, la Spitalul Universitar Odense, cu „sângerări punctiforme la nivelul globilor oculari, fracturi osoase pe partea dreaptă a craniului și hemoragie cerebrală”. Părinți, domiciliați Sønder Omme, suspectați că i-a provocat rănile bebelușului, sunt acuzați de violența gravă, conform articolului 245 din Codul Penal danez.

„Cazul e sub investigație”, a confirmat Christina Bork Hansen, de la Poliția din Iutlanda de Sud-Est, pentru publicația danează Berlingske Tidende.

Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă până la șase ani de închisoare.

Tinerii de 25, respectiv 27 de ani, au negat în instanță că și-ar fi expus copilul la violență. Pe 31 ianuarie, Mathias a fost adus de părinți la spitalul din Odense. Medicii au stabilit diagnosticul de hemoragie craniană și, potrivit procedurii standard, unitatea medicală a anunțat poliția, iar părinții au fost reținuți pentru investigații.

Apropiații familiei de români susțin că e vorba despre o problemă la naștere

„Noi știm că ei sunt nevinovați și îl iubesc pe Mati necondiționat. Suspectăm că a fost o problemă de la naștere, fiindcă travaliul Soranei a durat două zile. Credem că acesta este motivul pentru care starea micuțului lor s-a înrăutățit în ultimele ore”, susțin prietenii familiei Rotundu, într-o postare pe Facebook.

Ionuț și Sorana nu au mai primit nicio veste despre copilul lor, după ce au fost reținuți. Unchiul lui Mathias a încercat să afle informații despre starea de sănătate a bebelușului, însă instituțiile daneze i-ar fi transmis că „sunt date confidențiale”.

Părinții au cerut ajutorul internauților pentru a contacta un avocat danez, care să-i ajute să poată afla ceva despre copil, dacă mai trăiește sau nu, și să-i reprezinte.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase