Două persoane din București au fost reținute pentru trafic de droguri. Una dintre ele a fost prinsă în timp ce vindea cocaină în valoare de 6.000 de euro

Două persoane din București au fost reținute pentru trafic de droguri. Una dintre ele a fost prinsă în timp ce vindea cocaină în valoare de 6.000 de euro
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 09/08/2022, 20:16

Poliţia Română a informat, marți, că un bărbat a fost prins în flagrant de poliţişti şi procurori în timp ce vindea aproximativ 90 de grame de cocaină, pentru suma de 6.000 de euro. Potrivit autorităților, două persoane au fost reținute în acest caz și sunt cercetate penal.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii DIICOT – Structura Centrală, au efectuat, luni, activităţi pe linia combaterii traficului ilicit de droguri de mare risc.

„Din cercetări a reieşit că, în luna august, una dintre persoanele bănuite s-ar fi aprovizionat, în mod repetat, cu cocaină de la o altă persoană bănuită, drogurile fiind comercializate consumatorilor din municipiul Bucureşti. Luni, una dintre acestea a fost prinsă, în flagrant delict, după ce ar fi vândut aproximativ 90 de grame de cocaină, pentru 6.000 de euro”, se precizează în comunicat.

În urma activităţilor judiciare desfăşurate în acest caz, au fost descoperite şi ridicate aproximativ 800 de grame de cocaină, 1.340 de euro, aproximativ 700 de dolari, 4.000 de lei, trei telefoane mobile, un cântar şi instrumente pentru porţionarea cocainei.

Ca urmare, procurorii DIICOT au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a celor două persoane cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de trafic intern de droguri de mare risc. Ulterior, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă a acestora pentru 30 de zile.

În comunicatul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), transmis de Agerpres se menționează că suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

De asemenea, autoritățile au precizat că persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie, pe parcursul întregului proces penal.