Dragoș Damian, director general Terapia Cluj, atac dur la PNRR: Mai mult ca sigur că „decrețeii” nu vor prinde prea mulți ani de pensie

Dragoș Damian, director general Terapia Cluj, atac dur la PNRR: Mai mult ca sigur că „decrețeii” nu vor prinde prea mulți ani de pensie
Dragos Damian, CEO Terapia Cluj / Sursa foto: Facebook
Publicat: 09/06/2021, 12:40

Dragoș Damian, director general al producătorului de medicamente Terapia Cluj, critică, într-un comentariu pentru Ziarul Financiar, măsurile din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) privind reforma sistemului de pensii, susținând că, de fapt, contribuțiile la asigurările sociale nu sunt bani pentru bătrânețe, mai ales că generația de peste 40 de ani nu o să prindă mulți ani de pensie, ci pentru rambursarea împrumuturilor statului, inclusiv a banilor primiți prin cel mai recent mecanism de finanțare.

Directorul general al Terapia susține că speranța de viață în România a unui copil născut astăzi este de sub 75 de ani, iar speranța de viață activă, sănătoasă, este de sub 65 de ani, iar a celor născuți în urmă cu 50-60 de ani, care încă sunt în câmpul muncii, este mult mai redusă. În plus, directorul general al Terapia susține că banii primiți prin acest mecanism de finanțare vor fi rambursați din contribuția la asigurările sociale. Astfel, potrivit lui Dragoș Damian, PNRR este „o gafă de pierdere de și mai multă suveranitate a României”.

„Cei care aveți 40-50-60 de ani, nu o sa apucati pensia, o sa muriți înainte! PNRR, Money for Nothing – vor fi rambursați din contribuția de 25% la pensiile de care n-o să ne bucurăm la actuala speranță de viață a românilor”, titrează Ziarul Financiar.

„Speranța de viață în România a unui copil născut astăzi (atenție la nuanță, astăzi!) este de sub 75 de ani, iar speranța de viață activă, sănătoasă, este de sub 65 de ani. Speranța de viață a celor născuți în urmă cu 50-60 de ani, care încă sunt în câmpul muncii, este mult mai redusă. Astfel încât, cu vârsta de pensionare de astăzi, mai mult ca sigur că „decrețeii” nu vor prinde prea mulți ani de pensie, iar cei care au peste 40 de ani acum și contemplează o vârstă de pensionare de 70 de ani, vor păți la fel. Multumiți sistemului sanitar”, a comenentat Dragoș, în articolul de opinie publicat în Ziarul Financiar.

Potrivit lui Dragoș Damian, „contribuția la pensii, chiar dacă sistemul se dorește a fi reformat, nu sunt bani pentru bătrânețe – cel puțin nu a românilor de 40-50-60 de ani care vor muri înainte de a ajunge la pensie – ci bani pentru ca România să-și plătească împrumuturile și deficițele, la care se vor adăuga acum și împrumuturile din PNRR”.

„O gafă de pierdere de și mai multă suveranitate a României”

Astfel, susține directorul general al Terapia, măsurile privind reforma sistemului de pensii – mișcările prin piloni, dispariția pensionării anticipate, interzicerea cumulului sau dispariția pensiilor speciale – chiar dacă corectează inechități, au doar menirea de a colecta mai mulți bani.

Directorul general al producătorului de medicamente de la Cluj estimează că, dacă nu ajung banii din pensii, vor crește impozitele pe proprietăți, pe venituri, profituri. Dragoș Damian susține că, din totalul de aproape 30 de câteva zeci sau sute de milioane de euro „vor fi risipiți generos pe consultanță și studii de management, necesitate, oportunitate, fezabilitate, etc. și care vor ajunge în buzunarele cui trebuie”.

Potrivit lui Dragoș Damian, PNRR este o gafă de pierdere de și mai multă suveranitate a României. „Am un motiv foarte serios pentru care nu văd rostul PNRR-ului (în general vorbind, nu pentru că l-ar fi făcut un partid sau altul), îl consider un exercițiu de bifare politică al UE și o gafă de pierdere de și mai multă suveranitate a României prin componenta de împrumuturi”. Și nu, nu este vorba despre scenariul sci-fi prin care planificăm să construim în 5-6 ani ce n-am facut in ultimii 30, adică autostrăzi, căi ferate, conducte de apaă, școli, spitale, centre medicale de permanență, etc.  – în lipsa de experți, tehnologie, utilaje, materiale de construcții și mai ales, de muncitori”, consideră Dragoș Damian.

Tags:
Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
În ce stare se află Florin Piersic după ce ar fi contactat o bacterie nosocomială!...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
Interdicție completă în România. E ILEGAL pentru orice român sau străin. 3 ani închisoare
Au început lucrările la o autostradă vitală pentru România. S-a forat primul kilometru de tunel
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice