Elevii vor beneficia de burse plătite din bugetul de stat. Guvernul României a stabilit cuantumul minim al burselor la valoarea de 100 de lei

Elevii vor beneficia de burse plătite din bugetul de stat. Guvernul României a stabilit cuantumul minim al burselor la valoarea de 100 de lei
Publicat: 02/04/2021, 21:38

Ministerul Educaţiei anunţă că, începând cu acest an, elevii beneficiază de burse plătite din bugetul de stat.

În acest sens, prin Legea Bugetului de Stat, au fost alocate 536 milioane de lei, dublul sumei totale acordate anul trecut de către autorităţile publice locale pentru plata burselor şcolare.

Valoarea minimă de 100 de lei

Conform unui comunicat transmis de biroul de presă al Ministerului Educației, începând cu acest an, elevii beneficiază de burse plătite din bugetul de stat. În acest sens, prin Legea Bugetului de Stat, au fost alocate 536 milioane de lei, dublul sumei totale acordate anul trecut de către autoritățile publice locale pentru plata burselor școlare. Mai mult, prin HG 1.064/2020, Guvernul României a stabilit cuantumul minim al burselor la valoarea de 100 de lei (aprobat și asigurat din bugetul de stat), cuantum care poate fi majorat de autoritățile locale din bugetele proprii.

Potrivit Ministerului Educaţiei, mai mult, prin HG 1.064/2020, Guvernul României a stabilit cuantumul minim al burselor la valoarea de 100 de lei (aprobat şi asigurat din bugetul de stat), cuantum care poate fi majorat de autorităţile locale din bugetele proprii.

Unitățile de învățământ au obligația să solicite în cel mai scurt timp sumele necesare

Guvernul cere consiliilor locale să adopte hotărârile proprii prin care este asigurat cuantumul minim garantat de 100 de lei pentru toate tipurile de burse (de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social).

”Având în vedere că administraţiile judeţene ale finanţelor publice au iniţiat deja procesul de repartizare a acestor sume către autorităţile locale, unităţile de învăţământ au obligaţia să solicite în cel mai scurt timp sumele necesare pentru ca elevii să intre cât mai curând în posesia drepturilor acordate. De asemenea, ne exprimăm convingerea că toate consiliile locale vor respecta prevederile HG 1.064/2020 şi vor adopta hotărârile proprii prin care este asigurat cuantumul minim garantat de 100 de lei pentru toate tipurile de burse (de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social)”, a transmis, vineri seară, Ministerul Educaţiei.