Elon Musk, acuzat că a hărţuit sexual o angajată SpaceX. Suma uriaşă cu care ar fi încercat să-i cumpere tăcerea

Elon Musk, acuzat că a hărţuit sexual o angajată SpaceX. Suma uriaşă cu care ar fi încercat să-i cumpere tăcerea
FOTO: BBC
Publicat: 20/05/2022, 22:38

Elon Musk i-ar fi făcut propuneri indecente unei însoţitoare de bord, iar apoi i-ar fi cumpărat tăcerea cu un sfert de milion de dolari. Excentricul miliardar neagă acuzaţiile şi spune că în spate ar fi un război politic.

O stewardesă ar fi primit 250.000 de dolari de la compania SpaceX pentru a nu îl acuza pe fondatorul acesteia, Elon Musk, de hărțuire sexuală, potrivit surselor Business Insider.

Miliardarul a fost acuzat de femeie de comportament nepotrivit în 2018, iar incidentul s-ar fi petrecut în 2016. SpaceX deține o flotă de avioane private, iar stewardesa lucra la bordul unuia dintre acesteia, un model Gulfstream G650ER.

Potrivit Business Insider, însoțitoarele de zbor ale SpaceX sunt încurajate să urmeze cursuri de masaj. Musk ar fi agresat-o pe stewardesă în timpul unei astfel de sesiuni. Incidentul a fost povestit, pentru sursa citată, de o prietenă a presupusei victime. Publicația susține că a avut acces la mai multe documente și e-mailuri din acest caz.

Reacţia lui Elon Musk după ce a fost acuzat de hărţuire sexuală

Incidentul ar fi avut loc în 2016, în avionul privat al lui Elon Musk, iar însoţitoarea de bord era angajată la firma miliardarului, SpaceX. Acuzaţiile sunt confirmate şi de una dintre prietenele presupusei victime, care susţine că a fost martora episodului de hărţuire. Elon Musk neagă toate acuzaţiile.

„Am o provocare pentru această mincinoasă, care susține că prietena ei m-a văzut „dezbrăcat”, să descrie ceva, orice, cicatrici, tatuaje, ce nu este cunoscut de public. Nu va putea să o facă pentru că nu s-a întâmplat niciodată”, susţine Elon Musk.

Elon Musk alături de echipajul navei SpaceX

Femeia, care a vrut să rămână anonimă, nu a reclamat imediat incidentul, ci abia după doi ani. Pentru că nu ar fi fost promovată în cadrul companiei a pus totul pe seama refuzului de a se culca cu şeful SpaceX. Aşa că şi-a luat un avocat, dar nu a mers în justiţie, şi a negociat tăcerea pentru 250.000 de dolari.

Scandalul ar fi fost motivat politic, crede Musk

Cel mai bogat pământean spune că acest scandal are o motivaţie politică şi nu a apărut întâmplător, la doar câteva zile după ce l-a criticat pe Joe Biden. A anuţat că, deşi era democrat convins, de acum înainte va vota cu republicanii. „Să vă spun sincer, nu ştiu cu ce se ocupă administraţia Biden. Cred că adevăratul preşedinte este cel care controlează teleprompterul”, a declarat miliardarul.