Europarlamentarul Cristian Bușoi critică partidele de opoziție: „Nicăieri în UE politicienii din partidele mari nu alimentează scepticismul față de vaccinare”

Europarlamentarul Cristian Bușoi critică partidele de opoziție: „Nicăieri în UE politicienii din partidele mari nu alimentează scepticismul față de vaccinare”
Cristian Bușoi, Președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European. Foto: Facebook
Publicat: 02/06/2021, 19:14
Actualizat: 02/06/2021, 19:20
Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European, a criticat, pe pagina sa de Facebook, partidele politice care pun la îndoială eficienta vaccinurilor anti Covid-19, doar  „pentru a câștiga capital politic”.
Una dintre dovezile că românii au încredere în vaccin și în sistemul de sănătate românesc este faptul că cei care locuiesc sau muncesc în alte state membre aleg să se vaccineze în România. Mai mult, europarlamentarul spune că promovarea curentului anti-vaccinist nu aduce voturi, ci crește riscul îmbolnăvirilor.
„Toți politicienii raționali sunt datori să susțină vaccinarea. Avem o datorie față de cetățeni și trebuie să contribuim cu toții ca procesul de vaccinare să își atingă obiectivul, iar România să nu mai fie nevoită să suporte un eventual val 4 al pandemiei
Este greșit să credem că reușita sau nereușita campaniei este doar a PNL. PNL are răspunderea sa majoră, ca partid de guvernare, dar și celelalte partide politice trebuie să susțină procesul de vaccinare, să îi încurajeze pe români să se imunizeze, pentru a putea reveni la normalitate. Este obligația oricărui ales, oricărui politician care îi reprezintă pe cetățeni să își aducă contribuția, să informeze în mod corect și să îi îndemne pe alegătorii săi să se vaccineze.
Desfășurarea acestui efort obligatoriu pentru sănătatea publică, pune o oglindă în fața politicienilor din partide, care au o răspundere față de oameni.
Este total nepotrivit ca oamenii politici să lanseze fake news-uri, să pună la îndoială cercetările științifice, să semene neîncredere în procesul de vaccinare, doar pentru a poza în partide de opoziție și a câștiga capital politic. Românii trebuie să se imunizeze, pentru ca viața lor să revină la normal, pentru ca ei să își poată relua activitatea. Avem nevoie de o țară sănătoasă și de oameni sănătoși! Curentul anti-vaccinist nu aduce voturi, ci creează vulnerabilități și crește riscul îmbolnăvirilor.
Poate ar trebuie să fie un semnal de alarmă, că românii care locuiesc sau muncesc în alte state membre vin să se vaccineze în România. Țara noastră, chiar mai mult decât state europene cu sisteme de sănătate mult mai bine puse la punct, a reușit aprovizionarea și asigurarea unui acces larg al cetățenilor la vaccin”.

Europarlamentarul spune că  politicienii din opoziție, din România, alimentează scepticismul față de vaccinare, un lucru nemaîntâlnit în Europa.

„Peste tot în Europa există segmente sociale reticente la vaccinare influențate de informații alarmiste care pun la îndoială dovezile științifice. Însă nicăieri în UE, politicieni din partidele mari, importante, nu alimentează scepticismul față de vaccinare.
Nu este campanie electorală, nu există un beneficiu electoral din alimentarea curentului anti-vaccin, așa ceva nu produce decât riscuri pentru sănătate și pentru economie”.

Totodată, eurodeputatul PNL face un apel la politicienii din opoziție să susțină și să se implice în campania de vaccinare anti Covid-19.

„Fac un apel la oamenii politici din PSD să susțină public campania de vaccinare”

„Cred că trebuie lăsată la o parte lupta politică și acțiunile politicianiste și trebuie să acționăm pentru a mobiliza oamenii să se vaccineze, așa cum vedem cu toții că se întâmplă în alte state membre UE.
Deși evident, lucrurile pot fi mereu făcute mai bine, cred că există toată bunăvoința și tot efortul dovedite din partea guvernului pentru a reveni la normalitate, dar – și spun asta strict din punctul meu de vedere – văzând ce fac alte state UE, dacă această campanie de vaccinare nu devine un efort comun, rațional al tuturor celor responsabili, atunci ne putem aștepta la un nou val pandemic și la o revenire la măsuri de carantinare, care ne vor afecta într-adevăr pe toți”.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață