Europarlamentarul Cristian Bușoi critică partidele de opoziție: „Nicăieri în UE politicienii din partidele mari nu alimentează scepticismul față de vaccinare”

Europarlamentarul Cristian Bușoi critică partidele de opoziție: „Nicăieri în UE politicienii din partidele mari nu alimentează scepticismul față de vaccinare”
Cristian Bușoi, Președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European. Foto: Facebook
Publicat: 02/06/2021, 19:14
Actualizat: 02/06/2021, 19:20
Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European, a criticat, pe pagina sa de Facebook, partidele politice care pun la îndoială eficienta vaccinurilor anti Covid-19, doar  „pentru a câștiga capital politic”.
Una dintre dovezile că românii au încredere în vaccin și în sistemul de sănătate românesc este faptul că cei care locuiesc sau muncesc în alte state membre aleg să se vaccineze în România. Mai mult, europarlamentarul spune că promovarea curentului anti-vaccinist nu aduce voturi, ci crește riscul îmbolnăvirilor.
„Toți politicienii raționali sunt datori să susțină vaccinarea. Avem o datorie față de cetățeni și trebuie să contribuim cu toții ca procesul de vaccinare să își atingă obiectivul, iar România să nu mai fie nevoită să suporte un eventual val 4 al pandemiei
Este greșit să credem că reușita sau nereușita campaniei este doar a PNL. PNL are răspunderea sa majoră, ca partid de guvernare, dar și celelalte partide politice trebuie să susțină procesul de vaccinare, să îi încurajeze pe români să se imunizeze, pentru a putea reveni la normalitate. Este obligația oricărui ales, oricărui politician care îi reprezintă pe cetățeni să își aducă contribuția, să informeze în mod corect și să îi îndemne pe alegătorii săi să se vaccineze.
Desfășurarea acestui efort obligatoriu pentru sănătatea publică, pune o oglindă în fața politicienilor din partide, care au o răspundere față de oameni.
Este total nepotrivit ca oamenii politici să lanseze fake news-uri, să pună la îndoială cercetările științifice, să semene neîncredere în procesul de vaccinare, doar pentru a poza în partide de opoziție și a câștiga capital politic. Românii trebuie să se imunizeze, pentru ca viața lor să revină la normal, pentru ca ei să își poată relua activitatea. Avem nevoie de o țară sănătoasă și de oameni sănătoși! Curentul anti-vaccinist nu aduce voturi, ci creează vulnerabilități și crește riscul îmbolnăvirilor.
Poate ar trebuie să fie un semnal de alarmă, că românii care locuiesc sau muncesc în alte state membre vin să se vaccineze în România. Țara noastră, chiar mai mult decât state europene cu sisteme de sănătate mult mai bine puse la punct, a reușit aprovizionarea și asigurarea unui acces larg al cetățenilor la vaccin”.

Europarlamentarul spune că  politicienii din opoziție, din România, alimentează scepticismul față de vaccinare, un lucru nemaîntâlnit în Europa.

„Peste tot în Europa există segmente sociale reticente la vaccinare influențate de informații alarmiste care pun la îndoială dovezile științifice. Însă nicăieri în UE, politicieni din partidele mari, importante, nu alimentează scepticismul față de vaccinare.
Nu este campanie electorală, nu există un beneficiu electoral din alimentarea curentului anti-vaccin, așa ceva nu produce decât riscuri pentru sănătate și pentru economie”.

Totodată, eurodeputatul PNL face un apel la politicienii din opoziție să susțină și să se implice în campania de vaccinare anti Covid-19.

„Fac un apel la oamenii politici din PSD să susțină public campania de vaccinare”

„Cred că trebuie lăsată la o parte lupta politică și acțiunile politicianiste și trebuie să acționăm pentru a mobiliza oamenii să se vaccineze, așa cum vedem cu toții că se întâmplă în alte state membre UE.
Deși evident, lucrurile pot fi mereu făcute mai bine, cred că există toată bunăvoința și tot efortul dovedite din partea guvernului pentru a reveni la normalitate, dar – și spun asta strict din punctul meu de vedere – văzând ce fac alte state UE, dacă această campanie de vaccinare nu devine un efort comun, rațional al tuturor celor responsabili, atunci ne putem aștepta la un nou val pandemic și la o revenire la măsuri de carantinare, care ne vor afecta într-adevăr pe toți”.
O tânără speranţă a ţării în sport întreţine relaţii intime pentru bani: "Când i-am spus...
Am prins-o! Oana Roman își cumpără așa-zisele 'rochii de firmă' de la tarabă, la periferia...
Reacție dură în familia lui Reghecampf, după ce antrenorul ar fi petrecut în Grecia cu...
Corina Bud, cu un costum de baie minuscul. Cum arată vedetele din România, la plajă
Sfâşietor. Ce a postat Irinuca, fiica lui Columbeanu, pe Instagram, după ce Monica şi Mr....
Simona Halep sare în apărarea lui Simone Biles, după valul de critici la adresa gimnastei:...
Cel mai DUR BOMBARDAMENT asupra unui oraş din România! Mii de bombe au transformat locul...
INTERVIURI 31 iulie, Ziua orgasmului. Ce relaţie avem cu orgasmul?
Zece secrete bizare care te ajută să reduci cheltuielile cu carburantul. La unele nu te-ai...
BANCUL ZILEI – Traian Băsescu livrează 1 milion de prezervative românești americanilor
Un șofer de 90 de ani, care nu își mai amintea drumul spre casă, a...
Am prins-o! Oana Roman își cumpără așa-zisele 'rochii de firmă' de la tarabă, la periferia...
Care este DURATA normală a unui contact sexual. Un expert dă un răspuns la care...
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
Comoara pe care România stă, dar nu o valorifică. O tonă se vinde cu 200.000...
Face senzaţie cu „cel mai mic bikini”. Puţine ar avea curajul să meargă aşa la...
O vedetă TikTok de 19 ani, ucisă la cinematograf
Divorț bombă în familia Clejanilor. S-au despărțit în secret. Judecătorii au desfăcut căsătoria
Reghecampf, lovitură fatală pentru Anamaria Prodan. Antrenorul renunță la tot
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Uită de cumpărarea sau de închirierea unei locuinţe. Un oraş superb din Italia te va...