Florin Cîțu, după anunțarea noilor măsuri de relaxare: Nu sunt privilegii, ci încurajări | Ținta nu era de 5 milioane de persoane vaccinate, ci să scăpăm de pandemie – VIDEO

Florin Cîțu, după anunțarea noilor măsuri de relaxare: Nu sunt privilegii, ci încurajări | Ținta nu era de 5 milioane de persoane vaccinate, ci să scăpăm de pandemie – VIDEO
Publicat: 27/05/2021, 22:50
Actualizat: 28/05/2021, 00:30

Florin Cîțu vorbit joi seară, la B1 Tv, despre noile măsuri de relaxare, subliniind că nu se pot numi privilegii, ci încurajări pentru persoanele vaccinate. De asemenea, premierul a fost întrebat despre neatingerea pragului de 5 milioane de persoane vaccinate, cât și despre campaniile desfășurate la nivel local, o campanie care nu a fost preluată de la fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu. Florin Cîțu a mai transmis că va merge în Vama Veche pentru a promova turismul românesc.

Florin Cîțu a făcut declarații, joi seară, la emisiunea Actualitatea cu Tudor Mușat.

Florin Cîțu a făcut precizări în ceea ce privește renunțarea la portul măștii în spații închise. Premierul a spus că masca sanitară se va purta în continuare în instituții publice.

 „Am  anunțat relaxări de la 1 iunie, 1 iulie, 1 august, în funcție de ce se va întâmpla. Cele așteptate au fost pentru evenimente. Este momentul ca românii să se bucure de nunți, botezuri și evenimente, în anumite condiții. Putem vorbi despre o nouă etapă.

În ceea ce privește portul măștii, scopul a fost renunțarea în spațiul public, următoarea etapă este într-un grup de 5 persoane, pentru cele vaccinate. În instituții publice, se va purta în continuare masca”.

Premierul Florin Cîțu a declarat joi, pentru B1 TV, că nu se poate vorbi de privilegii în cazul persoanelor vaccinate anti-COVID-19, ci de încurajări.

„Pandemia e depășită oarecum. Suntem încă în luptă, dar avem un program. În funcție de ce se întâmplă cu mai mulți paramentri. Azi am continuat cu relaxări mult așteptate mai ales pentru evenimentele publice și private. Deci de la 1 iunie, cu anumite condiții, dar putem să vorbim de o nouă etapă după un an care a fost dificil (…)

Nu e un privilegiu, ci o încurajare. Eu așa vreau să văd lucrurile. Încurajăm pe oameni să se vaccineze pentru a reveni la normalitate. Nu ne gândeam că o să vină vaccinul așa repede, a venit vaccinul, avem doze suficiente pentru toți și acum implementăm aceste soluții”.

Prim-ministrul a precizat că de la 1 iunie românii se vor putea bucura, din nou, de evenimente private.

Premierul Florin Cîţu a anunţat joi, după şedinţa de Guvern, creşterea la 1.000 a numărului de participanţi la evenimentele în aer liber culturale sau artistice, cu condiţia să fie vaccinaţi, trecuţi prin boală sau cu test COVID.

Citește și: BREAKING NEWS. Florin Cîțu: Masca nu va mai fi obligatorie în spații închise pentru cei vaccinați, în anumite condiții

 „De la 1 iunie, vor fi cu 5.000 de persoane. Toți specialiștii ne spun că răspândirea virusului între persoane vaccinate este zero. Asta ne spun specialiștii. Sunt atent să iau măsurile care conduc către normalitate. Guvernul a făcut tot ce a putut. Toți ne dorim să revenim la normalitate”.

 „Avem și un calendar. În nicio țară din Europa nu există un astfel de calendar”

Pentru spectacole se ridică numărul de persoane, peste 5.000.

Despre neatingerea pragului de 5 milioane de persoane vaccinate anti Covid-19

 „Ținta nu era de 5 milioane de persoane vaccinate, ci să scăpăm de pandemie. Este o estimare pe care am făcut-o cu toții. Ne-am vaccinat mai rapid și am depășit pandemia. Nu am ajuns la imunizarea de masă. Acești pași sunt în această direcție. (…)

Nu sunt propuneri publice. Specialiștii ne spun că este nevoie ca 10 milioane de persoane să fie vaccinate pentru a atinge imunitatea colectivă. Ceea ce știm sigur este că avem o scădere zilnică a persoanelor infectate, la ATI, mergem în direcția corectă. Vom vedea succesul campaniei de vaccinare, când va crește numărul persoanelor vaccinate”.

Premierul Florin  Cîțu a afirmat, joi, că nu i-a văzut pe primarii PSD sau liderii sociali-democraţi că se implică în campania de vaccinare

 „Un alt element care a ajutat: în municipii de județ și orașe avem o rată de vaccinare peste 40%., unde există pericolul de infectare, în zonele cu risc mare. Acum mergem în zona rurală. Avem o campanie care a început cu vârstnicii din centrele de bătrâni. Acum aducem vaccinul mai aproape de români.

Fac apel la toți primarii: și primarii PSD trebuie să se implice în această campanie! Nu am văzut niciun lider să promoveze campania de vaccinare sau să meargă într-un centru de vaccinare. Nu se poate ca jumătate dintre primari să nu participe. Nu i-am văzut să fie prezenți în campania de vaccinare. Mai mult, liderii de opoziție sunt împotriva vaccinării. (…)

Turismul din România are nevoie de turiști. Am relaxat și în această zona. De la 1 iunie, România va primi turiștii, fără vaccin”.

Citește și: Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Persoanele vaccinate care sosesc în România din două zone nu intră în carantină de 14 zile | Marea Britanie, pe lista galbenă

Prim-ministrul Florin Cîțu a transmis că va merge în Vama Veche, aşa cum a promis, la fel cum va merge în orice staţiune din România, pentru a susţine turismul din ţara noastră.

Cîțu a fost întrebat ce părere are despre declarația primarului din Limanu, localitate de care aparţine Vama Veche, nemulţumit de alocările financiare ale CJ Constanţa către comună sa. Primarul i-a transmis premierului să nu meargă în staţiune.

 „Consiliul Judeţean nu este permierul, în primul rând, în al doilea rând ar fi bine să ne uităm la gradul de colectare a taxelor şi aşa mai departe şi după aceea să discutăm. Dar, să condiţionezi vizită premierului de nişte bani de la buget, pare, aşa, foarte pesedistă chestia asta. Pe vremea pesediştilor se făcea să spui, îmi dai bani şi ai voie să vii aici”.
Premierul a mai spus că va merge la Vama Veche.

 „Îi anunţ pe români că voi merge în Vama Veche şi în orice staţiune din România şi nu mă poate opri niciun primar”

Premierul Florin Cîțu susține că nu i-a furat ideea lui Vlad Voiculescu privind campania de vaccinare. Premierul Florin Cîțu a negat acuzația potrivit căreia ar fi furat ideea pentru campania de vaccinare de la fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

 „Nu. Putem să arătăm, dar nu mai are sens. Mie îmi pare bine că toată lumea susține această campanie de vaccinare și că unii oameni înțeleg că Ministerul Sănătății face parte din Guvernul României’, a răspuns premierul Florin Cîțu.

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, susține că o idee din ianuarie a devenit acum campanie a Guvernului.

Premierul a spus că vor exista mai multe candidaturi pentru șefia PNL.

Premierul: Vor exista mai multe candidaturi pentru șefia PNL

„Îi mulțumesc domnului Boc. Venind de la o persoană care a fost și premier, președinte de partid, primar de succes, o astfel de apreciere te responsabilizează în primul rând.

Duminică, PNL dă startul Congresului. Așteptările sunt ca după ce începe Congresul să vedem candidații la funcția de președinte al PNL, deci după ce se dă startul atunci vom vedea mai mulți candidați și este bine. Competiția este bună. Toți cei care doresc să participe, în momentul în care vor avea un calendar clar al Congresului vor ști exact ce să facă”, a mai precizat Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, joi seară, că Guvernul nu face altceva decât să pregătească terenul pentru cel puțîn 8 ani de guvernare liberală.

„Nu creștem taxe, românii ar trebui să vadă dacă a apărut așa ceva. Nu a apărut! Este o guvernare care pregătește terenul pentru o guvernare de 8 ani, liberală. Măsurile le luăm în consultare cu românii. PNRR va fi prezentat public în detaliu. Am găsit multe proiecte care zăceau în ministere. În PNRR am cerut acel proiecte serioase, mature. Nu mai vreau doar să punem proiecte pe hârtie”, a spus Florin Cîțu.

Premierul Cîțu a  mai spus, joi seară, că nu s-a referit la presă atunci când i-a transmis unui reporter că ”în 30 de ani de zile nu v-ați civilizat”.

 „E și vina noastră a politicienilor că i-am obișnuit pe reporteri să vorbim și să dăm declarații despre orice. Eu nu sunt genul acesta de politician. Am zis că fac declarații de la guvern și vorbim despre toate subiectele. Mă deplasăm atunci dintr-un punct în altul… e păcat că românii să vadă toate acestea la televizor”, a declarat premierul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului