Europarlamentarul Cristian Bușoi: „PSD minte și dezinformează cu bună știință! Bugetul Sănătății va fi mai mare în anul 2021. Sănătatea reprezintă o prioritate și la București și la Bruxelles!”

Redactor:
Florentina Dinu
Europarlamentarul Cristian Bușoi: „PSD minte și dezinformează cu bună știință! Bugetul Sănătății va fi mai mare în anul 2021. Sănătatea reprezintă o prioritate și la București și la Bruxelles!”
Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European. Foto: Facebook

Eurodeputatul Cristian Bușoi, vicepreședinte PNL Departamentul Sănătate, susține că bugetul Ministerului Sănătății va crește în anul 2021, cu aproximativ 750 de milioane de lei față de anul trecut. Bugetul Sănătății va primi bani de la Ministerul Sănătății și de la Bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Cristian Bușoi spune că PSD sfidează realitatea și manipulează în spațiul public. Europarlamentarul spune că „sănătatea reprezintă o prioritate și la București și la Bruxelles”

 

Cristian Bușoi: „PSD minte și dezinformează cu bună știință! Bugetul Sănătății va fi mai mare în anul 2021”

„Românii trebuie să știe adevărul! Bugetul Sănătății va crește în anul 2021. Explicația este simplă. Sănătatea primește bani din bugetul Ministerului Sănătății și din bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Anul acesta bugetul Ministerului Sănătății va fi mai mare cu aprox. 750 milioane lei decât în 2020 și cu 2,2 miliarde lei mai mare decât în 2019. Cheltuielile prevăzute pentru serviciile de Sănătate din bugetul CNAS sunt cu 400 de milioane lei mai mari în 2021 decât în 2020 și cu 3 miliarde lei mai mari decât în 2019. Așadar, bugetul Sănătății crește! Avem cu 1,15 miliarde lei mai mulți bani pentru Sănătate decât anul trecut, așa cum a argumentat cu cifre clare și a explicat ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare”.

Cristian Busoi spune că Opoziția sfidează realitatea și se folosește de scăderea sumelor alocate concediilor medicale, precum și de scăderea sumelor pentru echilibrarea Fondului de Asigurări de Sănătate pentru a manipula în spațiul public.

„PSD să înceteze cu minciuna!”

„Sfidând realitatea, amestecând cifrele și bazând-se pe faptul că puțini sunt cu adevărat atenți de datele tehnice, folosindu-se de scăderea (justificată) a sumelor alocate concediilor medicale, precum și de scăderea sumelor pentru echilibrarea Fondului de Asigurări de Sănătate (pentru că vor crește veniturile din contribuția de asigurări!), liderii social – democrați încearcă să îi manipuleze pe români”.

Mai mult, Busoi afirmă, din poziția de raportor al Programului de Sănătate al UE, că prin Programul EU4Healt   de 5,1 miliarde de euro, se va putea finanța lupta împotriva cancerului, a bolilor cronice, criză de medicamente, precum și extinderea și construirea spitalelor din Mecanismul de Redresare și Reziliență.

„Oamenii trebuie să știe adevărul! Suntem într-un moment fără precedent pentru Sănătate, cu oportunități unice. Avem un buget mai mare din fondurile naționale și șansa să reclădim sistemul sanitar din temelii din fonduri europene”.

„Sănătatea reprezintă o prioritate și la București și la Bruxelles!”

Ca raportor al Programului de Sănătate al UE am contribuit la construirea unui Program de 5,1 miliarde euro, din care să finanțăm lupta împotriva cancerului, a bolilor cronice, a bolilor rare, din care să susținem programele de vaccinare și să rezolvăm criza de medicamente, care s-a accentuat din cauza pandemiei. În paralel, în țară vor ajunge sume consistente pentru Sănătate din Mecanismul de Redresare și Reziliență, cu un buget total de peste 30 miliarde euro, din care vom putea moderniza, extinde și construi spitale.

Acesta este adevărul! Ne mai trebuie doar voință și curaj pentru decizii asumate, care să alinieze sistemul de sănătate românesc la cele mai înalte standarde vest – europene!”

COMUNICAT DE PRESĂ

Cristian Bușoi: PSD minte și dezinformează cu bună știință! Bugetul Sănătății va fi mai mare în…

Posted by Cristian Bușoi on Friday, February 19, 2021

 

 

Transfer ISTORIC la FCSB. Becali dă o nouă lovitură memorabilă şi îşi vinde starul la...
Tragedie în România. Fotbalistul a murit într-un cumplit accident rutier
FOTO. Lora, apariție fierbinte pe plajă! Cum s-a pozat vedeta și ce le-a arătat fanilor
Andreea Esca, cu sânii la vedere! Cum a putut să apară pe post:
Fata consilierului președintelui FRF s-a despărțit de Ilie Dumitrescu! Diferența de ani și-a spus cuvântul:...
Florin Cîţu, ANUNŢ pentru elevi şi părinţi! Se ÎNCHID iar şcolile?!
FOTO Căţelul „minune” din Oklahoma, născut cu două cozi şi şase picioare: „Un miracol numit...
BANCUL ZILEI – Blondele și sexul zgomotos
Cinci români au câștigat sume uriașe după ce și-au pus soțiile să facă sex pe...
Tragedie în România. Fotbalistul a murit într-un cumplit accident rutier
Un român a plantat o sămânță într-o damigeană, în anul 1960. Ce s-a întâmplat cu...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat.Toţi bărbaţii ar...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
Suspendarea cursurilor este ILEGALĂ?! Decizia șocantă a Curții de Apel București
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele de la Lidl? ADEVĂRUL de la raft care...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide