EXCLUSIV | Patroana milionară a unui lanț de farmacii, acuzată că a comandat sechestrarea unui cunoscut cârciumar din București. L-ar fi angajat pe temutul torționar „Fluturică”, folosit și de clanul Cămătarilor

EXCLUSIV | Patroana milionară a unui lanț de farmacii, acuzată că a comandat sechestrarea unui cunoscut cârciumar din București. L-ar fi angajat pe temutul torționar „Fluturică”, folosit și de clanul Cămătarilor
Publicat: 22/09/2022, 17:45
Actualizat: 22/09/2022, 18:05

Un cunoscut proprietar de restaurant din Capitală ar fi fost sechestrat în sediul unei societăți specializate în comercializarea de produse farmaceutice, după ce ar fi încercat s-o înșele pe patroana companiei. În acest sens, femeia l-ar fi angajat pe temutul lider interlop bucureștean Silviu Dudiță, zis Fluturică, folosit, în trecut, de clanul Cămătarilor, pentru torturarea datornicilor.

Polițiștii bucureșteni au deschis o anchetă după ce Nelu Burghelea, patronul unui restaurant care funcționează în incinta târgului auto de la Vitan, ar fi anunțat că mai multe persoane l-au sechestrat în sediul unei firme, situat pe o stradă din Sectorul 6.

Surse apropiate anchetei au dezvăluit, pentru Gândul, că Burghelea ar fi afirmat faptul că mai multe persoane, printre care l-ar fi recunoscut și pe Silviu Dudiță, zis Fluturică, l-ar fi lipsit de libertate și l-ar fi agresat pentru a-l convinge să returneze un autoturism de lux pe care îl cumpărase de la patroana societății respective.

Sursele citate au precizat că Nelu Burghelea ar fi luat un autoturism de lux de la Rodica Lucia Cornea, patroana lanțului de magazine de produse farmaceutice. Bărbatul ar fi primit o cheie, iar a doua cheie ar fi rămas la sediul central al firmei.

La un moment dat, pe fondul unor neînțelegeri apărute între Burghelea și Rodica Lucia Cornea, aceasta din urmă ar fi decis să recupereze automobilul. În acest sens, ar fi apelat inclusiv la Silviu Dudiță, zis Fluturică, cunoscut membru al lumii interlope bucureștene.

Burghelea ar fi fost chemat la sediul din Aleea Timișoara, iar Fluturică și oamenii săi ar fi decuplat sistemul de supraveghere video al clădirii înainte ca el să ajungă la adresa respectivă.

A îmbrăcat un bărbat în femeie și l-a violat

Ulterior, acesta ar fi fost lipsit de libertate și bătut, motiv pentru care a depus o plângere la Secția 21. În același timp, reprezentanții lanțului de magazine ar fi formulat, la rândul lor, o reclamație pe numele lui Nelu Burghelea.

Silviu Dudiță, zis Fluturică, a fost arestat în 2004, odată cu destructurarea clanului Cămătaru. La momentul respectiv, procurorii au arătat că, aflat în solda Cămătarilor, Dudiță ar fi bătut oameni la tălpi și chiar ar fi violat un lăutar cunoscut sub numele de „Trompetuță”, pe care, inițial, l-ar fi dat cu ruj și l-ar fi îmbrăcat în femeie.

Ieșit din penitenciar, Dudiță ar fi rupt complet legătura cu clanul Cămătarilor, după ce a fost acuzat de alți membri ai organizației criminale din care făcea parte că ar fi colaborat cu anchetatorii. Acesta s-ar fi implicat în afaceri imobiliare, dar ar fi demarat și o afacere în județul Constanța, la Eforie Sud, unde s-a făcut salvamar.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult