Familia românului DISPĂRUT în tragedia feroviară din Grecia cere cu disperare ajutor: „Vă rog din tot sufletul meu să-mi scrieți”. Tânărul avea bilet în trenul morții

Familia românului DISPĂRUT în tragedia feroviară din Grecia cere cu disperare ajutor: „Vă rog din tot sufletul meu să-mi scrieți”. Tânărul avea bilet în trenul morții
Român mort în urma tragediei din Grecia - FOTO: Facebook/ Georgyana Georgyana Adryana
Publicat: 03/03/2023, 08:28

Un român a fost dat dispărut de familia sa în urma tragediei feroviare în care au murit 57 de persoane și altele 65 sunt date dispărute. Rudele acestuia cer cu disperare comunității românești din Grecia să ofere orice informație care poate duce la identificarea sa.

Românul dat dispărut în tragedia feroviară este un tânăr care se dusese la Atena să dea examen auto şi avea bilet de întoarcere la Salonic în trenul morţii. Familia nu ştie nimic de soarta lui şi a postat, disperată, pe un grup de Facebook al românilor din Elada.

„L-a văzut cineva pe acest copil, după accidentul de tren? Vă rog din tot sufletul meu, dacă știți ceva sau l-aţi văzut, să-mi scrieți”, se arată în mesajul postat pe Facebook.

„O altă persoană a spus că „Acum, dimineață la ANT1 au spus că din 57 decedați, unul care e di Alodapos e străin și nu l-a căutat încă nimeni. Posibil să fie băiatul acesta”, scrie o altă persoană pe Facebook, ca răspuns la strigătul de ajutor al familiei tânărului.

Din cauza exploziei şi a incendiului violent care a cuprins trenul de călători, victimele sunt greu de identificat. Rudele şi prietenii celor care erau în garnitura morţii pun fotografiile celor dragi pe reţelele sociale, în speranţa că supravieţuitorii îi vor recunoaşte şi le vor da veşti despre ei. Această femeie disperată şi-a pierdut soţul şi copilul de cinci ani, care erau în primul vagon.

„Primul vagon din care, din ceea ce aţi văzut, este distrus, nu a mai rămas nimic. Mi-au spus că au intrat în tren în viaţă şi i-au scos aşa cum i-au scos. Nici nu am ce să înmormântez”, spune femeia.

Consulatul General al României la Salonic a fost notificat cu privire la dispariția românului

Consulatul General al României la Salonic a fost notificat, prin intermediul telefonului de urgenţă, de către o persoană din comunitatea românească din Republica Elenă, cu privire la posibila dispariţie a unui cetăţean român, despre care se presupune că ar fi una dintre victimele accidentului feroviar produs miercuri în localitatea Tempe.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), în cursul aceleiaşi zile, reprezentanţii oficiului consular au intrat în contact şi cu membrii de familie ai persoanei în cauză.

Reprezentanţii consulatului au efectuat în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile locale de poliţie din zonă din oraşele Larisa, Tempe, Katerini şi Salonic, precum şi la unităţile medicale unde sunt internate persoanele rănite, pentru a verifica informaţia referitoare la existenţa unui cetăţean român printre victime.

Totodată, MAE precizează că, în cursul dimineţii de joi, o echipă consulară mobilă s-a deplasat în localitatea Larisa pentru a verifica dacă pe listele centralizatoare care cuprind persoanele decedate, spitalizate sau evacuate fără îngrijire medicală se regăseşte persoana în cauză sau vreun alt cetăţean român.

Până la acest moment, persoana în cauză nu a fost identificată pe niciuna dintre listele disponibile la nivelul autorităţilor elene, subliniază reprezentanţii ministerului.

Sursa: Observatornews

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 1,5 miliarde de oameni din întreaga lume trăiesc cu durere cronică