UPDATE | Femeia care și-a lăsat copilul de 1 an și 7 luni să moară în chinuri groaznice a fost arestată. Ce precizări au transmis procurorii

UPDATE | Femeia care și-a lăsat copilul de 1 an și 7 luni să moară în chinuri groaznice a fost arestată. Ce precizări au transmis procurorii
Dominic, un copil de 1 an și 7 luni, a murit după ce a fost bătut de partenerul mamei sale
Publicat: 05/07/2023, 11:33
Actualizat: 05/07/2023, 17:58

Femeia care și-a lăsat copilul de 1 an și 7 luni să moară în chinuri, după ce a fost bătut și lipsit de hrană, a fost reținută pentru 24 de ore. Mama este suspectată de rele tratamente aplicate minorului.

UPDATE:

Mama copilului de 1 an şi 7 luni, decedat din cauza neglijării şi abuzurilor fizice, a fost arestată. Decizia a fost postată de Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov, pe portalul instanţelor.

„În baza art. 226 Cod procedura penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov, (…) dispune arestarea preventivă a inculpatei (…), pentru săvârşirea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului, (…) pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 5 iulie 2023 şi până la data de 3 august 2023, inclusiv. (…) Respinge cererea formulată de inculpată, prin avocat din oficiu, de luare a unei măsuri preventive mai uşoare. (…). Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare”, a transmis Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov susțin că femeia de 26 de ani şi-ar fi neglijat copilul minor, de la naşterea acestuia, din decembrie 2021, şi până la decesul lui, din iulie 2023.

„Astfel, inculpata l-a lăsat de mai multe ori în grija unor rude, nu i-a asigurat o alimentaţie corespunzătoare (ceea ce a avut drept consecinţă modificări scheletice şi organice), nu i-a asigurat o igienă corespunzătoare (minorul locuind în condiţii neigienice, nefiind spălat, purtând haine murdare). De asemenea, inculpata a adoptat o atitudine pasivă faţă de agresiunile la care era supusă victima minoră de către inculpatului P.M., aceasta tolerând violenţele la care era supus minorul, neintervenind sau plecând de acasă perioade lungi de timp”, au precizat autoritățile.

„Ca urmare a acţiunilor şi inacţiunilor inculpatei, victima minoră a suferit multiple hematoame şi echimoze, de vechimi diferite, multiple plăgi superficiale de mici dimensiuni la nivelul nasului şi pe buza superioară, modificări scheletice şi organice, ca urmare a unui alimentaţii necorespunzătoare, toate acestea având drept consecinţă punerea în primejdie gravă a dezvoltării fizice, intelectuale sau morale a minorului”, au conchis procurorii.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Mama lui Dominic a fost audiată, la început, în calitate de martor, pentru că principalul suspect de crimă în acest caz este chiar partenerul femeii, care l-ar fi bătut pe băiatul de nici doi ani până l-a lăsat inconștient.

Acum, însă, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie din Brașov au stabilit că femeia în vârstă de 26 de ani și-a neglijat copilul de la nașterea acestuia (decembrie 2021) până la moartea sa (iulie 2023). Astfel, mama l-a lăsat de mai multe ori în grija unor rude, nu i-a asigurat o igienă corespunzătoare și nici o alimentație corespunzătoare.

Mai mult decât atât, mama copilului a adoptat o atitudine pasivă față de agresiunile la care era supusă victima de către partenerul ei. femeia a tolerat violențele la care era supus minorul, neintervenind sau plecând de acasă perioade lungi de timp, conform Știrile Pro Tv.

Dominic, un copil de 1 an și 7 luni, a murit după ce a fost bătut de partenerul mamei sale
Dominic, un copil de 1 an și 7 luni, a murit după ce a fost bătut de partenerul mamei sale

Partenerul mamei a fost arestat pentru lovituri cauzatoare de moarte

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...