VIDEO | Florin Cîțu: Am convocat mâine BPN pentru validarea lui Dan Vîlceanu ca propunere pentru funcţia de ministru al Finanţelor

Publicat: 17/08/2021, 23:58
Actualizat: 18/08/2021, 07:41
Premierul Florin Cîţu, a declarat marți seară la ieșirea de la întâlnirea pe care a avut-o la Vila Lac împreună cu mai mulți liberi liberali că miercuri urmează să aibă loc o şedinţă a Biroului Politic Naţional (BPN) al PNL pentru validarea lui Dan Vîlceanu ca propunere pentru funcţia de ministru al Finanţelor. Premierul a menționat că discutat încă de luni cu Ludovic Orban despre această convocare.

„A fost o întâlnire foarte bună, într-un moment important pentru PNL. Mâine, pentru că suntem responsabili, am convocat un BPN pentru a numi ministrul Finanţelor Publice. Trebuie să ne concentrăm pe guvernare, urmează rectificarea bugetară, alocări de resurse importante în economie, aşa cum am obişnuit, eficient. Şi, bineînţeles, am discutat strategia pentru perioada următoare, pentru că intrăm în linie dreaptă pentru congresul din 25 septembrie. Cam aceasta a fost discuţia în această seară şi temele dezbătute”, a declarat Florin Cîţu, marţi seară, la iesirea de la întâlnirea pe care a avut-o la Vila Lac.

Întrebat despre faptul că preşedintele PNL, Ludovic Orban, îi reproşează că a fost convocată „din scurt” această şedinţă a BPN şi că a aflat „dintr-un sms” despre reuniune, premierul a afirmat că a discutat încă de ieri cu Orban și la telefon și față în față, precizând că „două zile sunt de ajuns”.

„Vă asigur că toate procedurile au fost respectate, nu a fost doar un sms, a fost şi discuţia pe care am avut-o cu domnul preşedinte, şi la telefon şi faţă în faţă, despre acest BPN, nu e chiar din scurt, a fost discuţia ieri, BPN este mâine, deci cred că două zile sunt de ajuns”.

Premierul a subliniat că există majoritatea necesară pentru desfăşurarea reuniunii BPN a Partidului Național Liberal.

„Mâine avem un BPN, convocat de această echipă şi mâine vom demonstra că avem majoritatea necesară”, a răspuns Cîţu, întrebat dacă există majoritatea necesară pentru desfăşurarea reuniunii BPN.