GÂNDUL VOX POPULI. Ce au învățat localnicii din Deveselu despre armată și politica mondială, odată cu instalarea scutului antirachetă în localitatea lor (VIDEO)

Scutul antirachetă de la Deveselu, în județul Olt, stă în coasta Rusiei ca un ghimpe. Deși americanii și NATO susțin că interceptorii de la baza din Oltenia sunt strict defensivi, Moscova se teme că din România ar putea fi lansate rachete supersonice de croazieră Tomahawk.

Așa că odată ce baza a devenit funcțională, s-a transformat într-o țintă pentru armata Rusiei. România, însă, poate spune că are o umbrelă defensivă și, indiferent ce se se va întâmpla în Ucraina, noi vom fi apărați.

Dar se simt în siguranță locuitorii din Deveselu, cu scutul la doi pași de ei? Ce au învățat ei despre armată și politica mondială, odată cu instalarea scutului antirachetă în localitatea lor ?!

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării obținut în urma studiilor urmate la FJSC și Université Lumière Lyon 2. A lucrat în trustul citeste mai mult