Cum vrea AUR să-l demită pe primarul din Timișoara, Dominic Fritz. George Simion a anunțat că va înfiinţa Liga anti-Fritz

Cum vrea AUR să-l demită pe primarul din Timișoara, Dominic Fritz. George Simion a anunțat că va înfiinţa Liga anti-Fritz
Copreședintele AUR George Simion / Sursa FOTO: Eduard Vînătoru - Mediafax Foto
Publicat: 16/01/2022, 13:13

George Simion, unul dintre liderii AUR, a declarat sâmbătă, la Timişoara, că va înfiinţa Liga anti-Fritz pentru demiterea actualului edil al municipiului, Dominic Fritz, „prin alegeri democratice”. Politicianul a mai precizat că săptămâna viitoare va anunţa lista celor care au pactizat cu Liga.

Simion a afirmat că „sunt reprezentanţi de la mai multe partide politice, reprezentanţi dintre autorităţile locale care au condus Timişoara şi judeţul Timiş şi au anunţat că se alătură Ligii anti-Fritz”, potrivit Agerpres.

Liga anti-Fritz va avea evenimente publice periodice cu presa locală şi cu timişoreni, demarând şi adunarea de semnături pentru înlăturarea actualului edil din fruntea primăriei înainte de anul 2024, pentru că acesta „nu merită” funcţia pe care o ocupă.

„Pentru că vineri am văzut situaţia de pe teren şi am avut întâlniri cu mulţi bănăţeni decişi să-şi unească eforturile pentru spiritul Timişoarei, care nu mai este reflectat în niciun caz de administraţia locală de astăzi, vom anunţa în zilele următoare componenţa Alianţei pentru Unirea Românilor pe plan local, pentru eliminarea (demiterea-n.r.) primarului Dominic Fritz din viaţa politică românească prin alegeri democratice. O Ligă anti-Fritz. Nu anti-Fritz, cetăţeanul german paraşutat la Timişoara, ci anti-Fritz care le-a promis timişorenilor că vor avea condiţii normale (de trai, n.r.) dar s-a ajuns fără căldură în case, o administraţie păguboasă care are de plătit amenda de peste 20.000.000 de euro din banii românilor, pentru că nu a fost capabil să gestioneze situaţia de la Colterm”, a precizat George Simion.

El a adăugat că administraţia Fritz este lipsită de transparenţă, întrucât nu primeşte cetăţeni în audienţă şi nu este capabilă să rezolve probleme elementare.

„Domnul Bânciu şi cei de la Memorialul Revoluţiei aveau nevoie de câteva sute de lei pentru coroanele pe care le depun în fiecare an la gura de canal de la Popeşti-Leordeni (în care a fost aruncată cenuşa martirilor Timişoarei din decembrie 1989, n.r.), dar nu au găsit deschidere pentru acest lucru. Nu sunt primiţi şi nici să le explice cineva: «Nu avem bani pentru că am plătit 20.000.000 de euro amenda pentru Colterm şi nu mai avem 300 de lei pentru o coroană»”, a mai spus liderul AUR.

AUR a sărbătorit, sâmbătă, la Timişoara, Ziua Culturii Naţionale alături de reprezentanţii minorităţilor. Însă, la un moment dat, George Simion, împreună cu mai mulți simpatizanți au intrat cu forța în clădirea Primăriei Timișoara.

Politicianul susține că a dorit doar să obțină audiență. Protestarii care l-au însoțit au scandat pe holurile instituției și s-au certat cu oamenii de ordine.

Ulterior, edilul Dominic Fritz a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care condamnă actele lui George Simion și a simpatizanților AUR. George Simion și protestatarii care au intrat cu el peste primarul Timișoarei sunt vizați acum într-un dosar penal.


Vă recomandăm și:

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult