Magda Bistriceanu, mesaj după ce ”doctorul” George Simion i-a îndemnat pe români să iasă din case: ”A ajuns și suporterul ultras specialist în medicină”

Magda Bistriceanu, mesaj după ce ”doctorul” George Simion i-a îndemnat pe români să iasă din case: ”A ajuns și suporterul ultras specialist în medicină”
Publicat: 23/12/2021, 20:03
Actualizat: 23/12/2021, 20:33

De la tribuna Parlamentului, co-președintele AUR George Simion a lansat un nou mesaj considerat controversat, îndemnându-i pe români să iasă din case, în plină pandemie, să se ia în brațe și să colinde, vorbind despre un ”sistem represiv” care nu poate ”închide cetățenii la domiciliu”.

Analistul politic Magda Bistriceanu îl etichetează drept ”doctor” pe George Simion, în urma acestei declarații.

Co-președintele AUR, în Parlamentul României, a spus că sistemul din România a eşuat, pentru că nu a reuşit să facă dreptate pentru victimele din Decembrie 1989, iar în țara noastră ”se primesc ordine de la ambasade”, precum se primeau odinioară de la Moscova.

”Nu pentru asta au murit românii, nu pentru asta – ca să fie arestaţi la domiciliu 115.000 de fraţi de-ai noştri care sunt perfect sănătoşi şi care au teste că sunt sănătoşi. Sunt închişi şi arestaţi. Staţi liniştiţi, dragi români, puteţi să ieşiţi liber să vă luaţi în braţe rudele, prietenii, pentru că niciun sistem represiv din lumea asta nu vă poate închide la domiciliu, mai ales 115.000 de oameni. Ieşiţi, colindaţi, bucuraţi-vă unii de alții şi luptaţi pentru libertate. Vom muri şi vom fi liberi, ducem lupta generaţiei din 1989 până la capăt, eroii noştri nu mor niciodată şi libertatea este sfântă”, a declarat George Simion.

Magda Bistriceanu: ”Să-și și asume doctorul Simion”

Replica nu s-a lăsat, prea mult timp, așteptată.

Analistul politic Magda Bistriceanu propune ca oamenii care se vor infecta cu noul coronavirus pentru că vor asculta îndemnul lui George Simion și vor ieși în stradă, în pofida riscului reprezentat, încă, de COVID-19,  să fie tratați chiar de el.

”George Simion îi îndeamnă pe cei peste 100.000 de români carantinați să iasă din case: «Ieşiţi, colindaţi, bucuraţi-vă». Eu zic ca și medicii să-i trimită pe cei care se vor infecta la Simion, să-i trateze. Dacă un asemenea individ își permite de la tribuna Parlamentului să dea asemenea sfaturi, să-și și asume doctorul Simion. A ajuns și suporterul ultras specialist în medicină”, a notat Magda Bistriceanu pe pagina sa de Facebook.

Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult