VIDEO | Gigi Becali, despre cele mai recente propuneri pentru alegerile prezidențiale din România, Maia Sandu și Cristian Terheș: „Doamne, ferească-ne, păi chiar așa am ajuns?”. Cine este ortodoxul pe care îl vede la Cotroceni

Publicat: 01/02/2023, 16:50
Actualizat: 01/02/2023, 17:13

Omul de afaceri Gigi Becali a vorbit, miercuri, despre cele mai recente propuneri pentru alegerile prezidențiale din România, Maia Sandu, actualul lider de la Chișinău, și europarlamentarul Cristian Terheș, propus de liderul AUR, George Simion.

„Ce e prostia asta, chiar nu mai avem rațiune? Maia Sandu, președinte în România! Niciodată! Aia, săraca, e o așchie de femeie, cum să fie ea președintele României? Doamne, ferească-ne, pai chiar așa am ajuns? Să nu mai spunem tâmpenii. Ea, săraca, nici nu mai știe cum pe unde să își scoată căciula și prin Moldova aia mică a ei, o mai văd prin România, pe aici?”, a declarat, în fața jurnaliștilor, patronul echipei de fotbal FCSB.

Latifundiarul din Pipera a comentat și varianta europarlamentarului Cristian Terheș, propunera venită din partea liderului AUR, George Simion.

„Cum să fie Terheș (Cristian-europarlamentar-n.r.) președinte ? Păi ce… n-avem unul luteran, acum mai pune și încă unul răspopit? (…) Eu nu mai intru în politică, nu mă mai interesează, că nu am timp de biserică, dar… cum să spui, după ce am avut un luteran, măcar el are 2 metri, că acum vine una piticanie, din Moldova, Maia Sandu. Când ea, săraca, nu știe de capul ei. Și când merge, parcă e aeriană. Și după aia îl punem pe Terheș, că zice Simion (George, liderul AUR-n.r.). Eu îl apreciez pe Simion, dar dacă vine cu Terheș… Noi nu mai avem demnitate națională? Pune un ortodox! Pune-l pe Ciucă, președinte, care e un ortodox adevărat!”, a mai spus Gigi Becali.

Maia Sandu, fost premier al statului moldovean, a devenit președinte după câștigarea alegerilor prezidențiale din noiembrie 2020, când l-a învins pe președintele pro-rus Igor Dodon.

CONTEXT: Liberalul Ilie Bolojan, actual președinte al Consiliului Județean Bihor, ar urma să fie numit premier în Republica Moldova, iar, la alegerile din 2024, ar urma să candideze în tandem cu Maia Sandu, ea din poziția de candidat la Palatul Cotroceni, el, susținut pentru poziția de premier, iar astfel, să creeze premisa pentru unirea României cu Republica Moldova.

Acesta este un scenariu descris de surse guvernamentale, vehiculat destul de intens în ultimele săptămâni, mai concret, după ce șeful statului de peste Prut a ajuns, într-o vizită neoficială, într-o zi liberă, la Oradea, și s-a întâlnit cu Ilie Bolojan, fără să dea, oficial, prea multe detalii despre natura discuțiilor cu ușile închise.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a ajuns în Oradea în seara zilei de 7 ianuarie, cu o cursă de linie Tarom, alături de alte zeci de oameni veniți de la București, într-o vizită care nu a fost anunțată de Administrația Prezidențială de la Chișinău.

Presa locală titra atunci că Maia Sandu se află în Oradea „într-o zi de odihnă”, cu scopuri recreative, mai concret, să celebreze Crăciunul ortodox, pe rit vechi.

Însă, la o zi după ce s-a întors în Republica Moldova, au început să apară diverse speculații și scenarii în legătură cu motivul pentru care Maia Sandu a stat doar 24 de ore în Oradea.

Un scenariu apărut în presa locală include faptul că președintele ar fi venit la Oradea cu scopul de a discuta cu președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, dar și cu primarul Oradei, Florin Birta.

Ulterior, surse guvernamentale au spus că, în timpul vizitei private la Oradea, Maia Sandu l-a vizitat pe Ilie Bolojan și i-ar fi propus să devină premier în Republica Moldova.

Apoi, în 2024, să facă tandem la alegerile din România, Maia Sandu – președinte, Ilie Bolojan – prim-ministru, și să unească astfel țările de pe ambele maluri ale Prutului.

Gândul l-a contactat pe Ilie Bolojan pentru o declarație oficială, dar șeful Consiliului Județean Bihor nu a oferit un răspuns, până la momentul publicării acestui material.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24...
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe...
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui...
ADEVĂRUL despre moartea lui Corduneanu! Lovitură năucitoare: Ajunsese să...
Vlad Pascu rămâne în arest! Decizia luată de Tribunalul Constanța
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Ce au plănuit RUŞII în România. Planul secret al lui Putin, dat în vileag la...
Schimbări radicale în viața lui Adrian Minune. Se pregătește de nunta fiicei sale
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj tulburător. Grațiela și-a strigat durerea pe internet: ”După atâția ani...
ADEVĂRUL despre uciderea Mirelei! Acum s-a aflat chinul la care a fost supusă
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
O nouă specie de furnică, numită după Lord Voldemort din seria Harry Potter