VIDEO | Guvernul nu va prelungi starea de alertă, după data de 8 martie 2022. Ce se va întâmpla cu certificatul verde și formularul PLF

Publicat: 07/03/2022, 20:00
Actualizat: 07/03/2022, 20:01

Guvernul României nu va prelungi starea de alertă, instituită pentru a gestiona pandemia de COVID-19, iar aceasta va înceta marţi, 8 martie, la miezul nopţii, a declarat luni, la Palatul Victoria, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

„Mâine (marţi, 8 martie – n.r.) este ultima zi în care rămâne activă starea de alertă, generată de nevoia de a gestiona pandemia de COVID-19. Sunt abilitat să vă comunic că va rămâne ultima zi. Guvernul nu va prelungi starea de alertă. Ca atare, mâine, la miezul nopţii, va expira starea de alertă în România”, a precizat Dan Cărbunaru.

În ceea privește formularul de localizare a pasagerului (PLF) şi certificatul verde, acesta a precizat că Ministerul Sănătăţii (MS) va clarifica, în perioada imediat următoare, reglementările privind cele două categorii de documente.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase