VIDEO | Incendiu la metrou | Raed Arafat: „172 de persoane evacuate. 25 de călători au avut nevoie de îngrijiri medicale” / Doi oameni au ajuns la spital / La fața locului a fost mobilizat spitalul mobil

Publicat: 24/05/2022, 10:09
Actualizat: 24/05/2022, 10:22

Șeful UPU SMURD București, dr. Bogdan Oprița, a spus, marți, că 25 de călători au avut nevoie de îngrijiri medicale, în urma incendiului de la metrou, care a avut loc la o garnitură de tren, între stațiile Romana și Universitate. Două persoane a fost transportate la Spitalul Floreasca. La fața locului a fost mobilizat spitalul mobil, a mai spus el.

„(Au fost mobilizate- n.red.) cinci unități de Terapie Intensivă mobile și o autospecială de transport victime multiple. A fost mobilizat și spitalul mobil și am avut și un echipaj de la Serviciul de Ambulanță, de timp B2. În acest timp, colegii de la Ambulanță au preluat activitatea noastră (activitatea SMURD – n.red.) pentru că toate resursele erau dislocate aici.

Au fost asistate 25 de persoane, dintre care două au necesitat transport la spital. Au fost duse la Spitalul Floreasca. Pe fondul unei patologii pre-existente, expunerea la fum și stresul, evident, le-a decompensat această patologie. Restul au fost persoane care au fost expuse la fum”, a spus Bogdan Oprița.

„Din păcate a fost un incident la metrou, între stația Română și stația Universității. Un incident care a dus la evacuarea a 172 de persoane, dintre care 25 au fost asistați medical. Incendiul a avut loc în tunel. Au intervenit pompierii și au evacuat persoanele respective, după întreruperea curentului la sinele metroului”, a spus Raed Arafat.

Nu există victime

La acest moment, toate persoanele au fost evacuate. Din fericire, victime nu sunt, a mai spus acesta.

„Au fost persoane care au fost asistate de echipajele SMURD jos, înainte să iasă. Persoane care au fost expuse la fum, persoane cu atac de panică, și au fost echipe jos în metrou care le-au asistat inițial și le-au adus la punctul de triaj”, a mai spus șeful DSU.

Colonelul Orlando Șchiopu, comandatul intervenției a precizat că incendiul a fost anunțat la ora 8:43, a fost declanșat planul roșu și pompierii au intervenit cu 20 de autospeciale la trei stații de metrou. Incendiul, produs la nivelul unei cutii electrice la nivelul șinei, a fost lichidat.

La fața locului au ajuns și 31 de echipaje de ambulanță, care au acordat asistență persoanelor expuse la fum sau care au suferit atacuri de panică. Două persoane au fost transportate la spitalul Floreasca.

Citește și

Filmul evenimentelor de la metrou aici.

Dificultăți în trafic în zona Romană după intervenția pompierilor la stația de metrou.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult