Prima pagină » Actualitate » Informația care schimbă totul în ancheta prăbușirii avionului Jeju Air. Semnal de alarmă privind CUTIILE NEGRE, în cazul catastrofei aviatice

Informația care schimbă totul în ancheta prăbușirii avionului Jeju Air. Semnal de alarmă privind CUTIILE NEGRE, în cazul catastrofei aviatice

Informația care schimbă totul în ancheta prăbușirii avionului Jeju Air. Semnal de alarmă privind CUTIILE NEGRE, în cazul catastrofei aviatice

Apar noi informații în cazul anchetei  cele mai mari tragedii aviatice din Coreea de Sud! Mai exact, aparatele de înregistrare a datelor de zbor și a vocilor din cabina de pilotaj ale avionului Jeju Air – care s-a prăbușit pe 29 decembrie – au încetat să mai înregistreze cu aproximativ patru minute înainte ca avionul să lovească o structură de beton de pe pista aeroportului Muan. Reamintim că aeronava a explodat după ciocnirea cu structura de la capătul pistei, singurii doi supraviețuitori fiind  găsiți în coada avionului, care nu s-a dezintegrat.

Anchetă privind cauzele care au determinat oprirea funcționării „cutiilor negre”

Este anunțul făcut sâmbătă de Ministerul Transporturilor din Coreea de Sud, potrivit Reuters, citat de Hotnews.ro. Tutoritățile care investighează prăbușirea avionului în Coreea de Sud care a provocat moartea a 179 de persoane, intenționează să analizeze cauzele care au determinat oprirea funcționării „cutiilor negre”, potrivit precizărilor făcute de minister într-un comunicat.

Au fost găsite pene într-unul dintre motoarele aeronavei Boeing 737 care a aterizat pe burtă

În plus, anchetatorii celei mai mari catastrofe aviatice din Coreea de Sud, prăbușirea avionului Jeju Aair din 29 decembrie, soldată cu 179 de morți, au anunțat că au fost găsite pene într-unul dintre motoarele aeronavei Boeing 737 care a aterizat pe burtă, fără deschiderea trenului de aterizare, și s-a izbit de o structură de beton de la capătul pistei aeroportului din Muan, informează Reuters.

Înregistratorul de voce a fost analizat inițial în Coreea de Sud și, atunci când s-a constatat că datele lipseau, a fost apoi trimis la un laborator al Comitetului național pentru siguranța transporturilor din Statele Unite.

Înregistratorul de date de zbor deteriorat a fost dus în Statele Unite pentru a fi analizat în cooperare cu autoritatea americană de reglementare a siguranței, a precizat ministerul.

Jeju Air 7C2216, care a decolat din capitala thailandeză Bangkok cu destinația Muan, în sud-vestul Coreei de Sud, a ajuns pe burtă fără tren de aterizare și a depășit pista aeroportului, explodând după ce a lovit o structură de beton.

Piloții au anunțat controlul traficului aerian că aeronava a fost lovită de o pasăre și au declarat stare de urgență cu aproximativ patru minute înainte de a se prăbuși. Doar doi membri ai echipajului, care se aflau în secțiunea cozii aeronavei, au supraviețuit, fiind răniți.

Anchetatorii din Coreea de Sud confirmă astfel ipoteza lovirii unui stol de păsări care a dus la prăbușirea avionului cu 181 de oameni la bord, din care doar doi au supraviețuit. Pene au fost găsite într-unul dintre motoarele recuperate de la locul accidentului, a declarat investigatorul principal Lee Seung-yeol, adăugând că imaginile video au arătat că a existat o ciocnire cu o pasăre la nivelul unui motor.

Ministrul Transporturilor vrea să demisioneze după tragedia aviatică

Ministrul sud-coreean al transporturilor a declarat că intenționează să demisioneze, pentru a-și asuma responsabilitatea pentru accidentul considerat cea mai mare catastrofă aviatică din Coreea de Sud.

„Mă simt foarte responsabil pentru acest dezastru”, a declarat Park Sang-woo la o conferință de presă.

Ministerul Transporturilor a declarat, de asemenea, că va îmbunătăți rapid siguranța sistemelor de aterizare ale aeroporturilor care, potrivit experților, au contribuit la accidentul catastrofal care a ucis 179 de persoane aflate la bordul avionului Boeing 737.

CITIȚI ȘI:

Ultimele mesaje ale unui pasager al avionului Jeju Air confirmă ipoteza autorităților privind dezastrul aviatic din Coreea de Sud

Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, precum Jurnalul național, Evenimentul ... vezi toate articolele

Citește și