VIDEO | Laura Codruţa Kovesi, mesaj pentru foștii colegi de la DNA: „I-ați făcut mândri pe români. I-ați făcut să creadă în instituții, i-ați făcut să creadă în statul de drept”

Publicat: 27/09/2022, 16:14
Actualizat: 27/09/2022, 16:40

Laura Codruţa Kovesi, procurorul-șef al Parchetului European, le-a transmis un mesaj foștilor colegi de la DNA, cu ocazia aniversarării a 20 de ani de la înfiinţarea instiuţiei. Fosta șefă a Direcției Națională Anticorupție i-a felicitat pe procurori, precizând că „este un privilegiu al Parchetului European de a colabora” cu ei.

„În cei 20 de ani, DNA a demonstrat ce înseamnă să fii o instituție independentă. S-au efectuat investigații față de persoane care păreau de neatins și s-a demonstrat că legea este egală pentru toți. I-ați făcut mândri pe români.

I-ați făcut să creadă în instituții, i-ați făcut să creadă în statul de drept. Prin munca voastră, ați contribuit la schimbarea mentalităților, la sensibilizarea societății cu privire la gravitatea fenomenului corupției.

Îmi amintesc de anii în care am lucrat împreună în DNA, multă muncă, vremuri dificile. Am fost suspuși unor atacuri constante din cauza investigațiilor noastre, dar noi am continuat cu profesionalism și consecvență. Acesta a fost cel mai bun răspuns. Ne-a făcut mai puternici.

Astăzi vreau să vă mulțumesc tuturor pentru solidaritate, curaj și hotărâre, pentru că nu ați renunțat. O instituție este puternică la fel ca persoanele care o fac să funcționeze. Sunteți curajoși și puternici. Este un privilegiu al Parchetului European de a colabora cu dumneavoastră. Cred că sunt în măsură să spun această.

În activitatea mea de zi cu zi am aceeași determinare și aceeași hotărâre, același spirit pe care l-am avut când am lucrat împreună. La mulți ani, dragi colegi! La mulți ani, DNA! Rămâi puternică și independentă!”, a transmis Laura Codruța Kovesi.

La împlinirea a 20 de ani de activitate, Direcția Națională Anticorupție a organizat, marți, un eveniment aniversar, la Sala de Marmură a Cercului Militar Național din București, la care au participat președintele Klaus Iohannis, reprezentanți ai unor instituții publice din România și din străinătate, precum și ai autorităților specializate în combaterea corupției din alte state.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu a urmat cursurile Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), București, și a absolvit școala de televiziune "Academia Studiourile Buftea", secția Editorial, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase