Liber la joacă și sport în curțile școlilor, pentru oricine, de la 1 mai, în sectorul 6! Anunțul Administrației Școlilor

Redactor:
Nicolae Oprea

Începând cu 1 mai 2021, cetățenii Sectorului 6 vor avea acces liber pe terenurile de sport în aer liber și spațiile de recreere, din curțile unităților de învățământ preuniversitar de stat, după terminarea orelor de curs, potrivit unui anunț al Administrației Școlilor din Sectorul 6.

„Consiliul Local al Sectorului 6 a aprobat, în ședința din 15.04.2021, Regulamentul privind accesul cetățenilor și copiilor pe terenurile de sport cu acces liber și în spațiile de recreere, amenajate în incinta unităților de învățământ preuniversitar de stat din Sectorul 6. Pe lângă activitățile sportive, ce pot fi desfășurate numai acolo unde există teren de sport în aer liber, cetățenii se pot delecta și cu jocuri de șah sau table, în spațiile amenajate special pentru activități de recreere.

„După o perioadă îndelugată de timp, Comunitatea Sectorului 6 se va putea bucura din nou de acces în curțile școlilor”

După o perioadă îndelugată de timp, Comunitatea Sectorului 6 se va putea bucura din nou de acces în curțile școlilor și liceelor, după încheierea orelor de curs, în weekenduri sau în vacanțe, conform programului afișat și numai în zonele indicate cu marcajul „Acces Liber””, a anunțat vineri Administrația Școlilor Sector 6.

Potrivit sursei citate, Primăria Sectorului 6, prin Administrația Școlilor Sector 6, amenajeaza în acest sens, în curțile unităților de învățământ, spații de recreere, de care se pot bucura copiii și adulții care locuiesc în proximitate și care de multe ori trebuie să parcurgă distanțe lungi pentru a petrece timpul liber în astfel de locații.

Accesul, doar pe terenurile din aer liber

„Acestea sunt dotate cu bănci si coșuri de gunoi, iar pe asfalt au fost desenate o serie de jocuri educative care ajută la dezvoltarea atenției și echilibrului celor mici.

Cei care intenționează să utilizeze aceste locații, este bine să știe că activitățile sportive de masă (fotbal, volei, baschet, etc) se pot desfășura doar pe terenurile de sport în aer liber, împrejmuite și marcate corespunzător.

De asemenea, este strict interzis consumul de tutun, alcool și semințe, cât și accesul în curtea unității de învățământ cu automobile, motociclete, scutere sau alte mijloace sau echipamente folosite pentru deplasare. Copiii cu vârstă de până la 10 ani, trebuie să fie însoțiți de un aparținător (părinte, bunic, frate major, etc), iar cei cu vârste de până la 14 ani trebuie să aibă asupra să minim un număr de telefon mobil al unui părinte sau reprezentant legal la care, în caz de urgență, acesta poate fi contactat de către agenții de pază/paznicii unității de învățământ. De altfel, autorităţile pot impune reguli suplimentare faţă de Regulament, în funcţie de situaţie”, se mai arată în anunț.

Accesul, după terminarea orelor școlare!

Sursa citată mai arată că programul este conceput astfel încât procesul educațional, cu toate componentele sale, să nu fie perturbat.

„Accesul cetățenilor este permis zilnic, după finalizarea activităților pedagogice şi a altor tipuri de activităţi desfăşurate de unitatea de învăţământ, până la orele 20:00 pe timp de iarnă, respectiv orele 22:00 pe timp de vară, sau acolo unde terenurile de sport sunt prevăzute cu instalații de iluminat nocturn indiferent de sezon. În zilele de sâmbăta, duminică și în timpul vacanţelor, accesul este permis între orele 10.00 – 13:00 și 16:00 – 20.00 pentru sezonul de iarnă (01.11/31.03) și între orele 10.00 – 13:00 și 16:00 – 22.00 pentru sezonul de vară (01.04/31.10)”, se mai arată în anunțul administrației.

 

Revoluţie la FCSB. Becali şi-a ieşit din minţi şi a anunţat numele antrenorului care renaşte...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
FOTO. Andreea Raicu a pozat goală, la 43 de ani. Imaginea care a pus pe...
Pepe e ISTORIE! Raluca Pastramă a făcut totul public! El este acum cel mai important...
Cristi Borcea o tratează pe Valentina Pelinel ca pe o regină! Ce gest a făcut...
Se DAU BANI pentru românii care au centrală în locuinţă! Sumele sunt destul de mari
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
„Ciuperca neagră”, care desfigurează pacienții Covid din India, confirmată și în Rusia. Avertismentul specialiștilor
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
„Îngerul Morții” de la Auschwitz care prefera gemenele. DOCTORUL a făcut cele mai ȘOCANTE experimente...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
ATENȚIE! O nouă bancă vrea să intre în România: cine vrea să se bată pentru...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Celebrul cântăreț A MURIT! Șoc în showbiz
Cum îți dai seama că ai viermi intestinali. 20 de semne ale paraziților în organism
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Unul dintre cele mari secrete ale McDonald's s-a aflat. Cum au reuşit doi tineri să...
Inchide