LIVE UPDATE | Război Israel-Hamas. Antony Blinken cere Israelului să evite atacurile asupra civililor și vrea relansarea procesului de pace

LIVE UPDATE | Război Israel-Hamas. Antony Blinken cere Israelului să evite atacurile asupra civililor și vrea relansarea procesului de pace
LIVE UPDATE | Război Israel - Hamas / Sursa FOTO: flickr.com
Publicat: 30/11/2023, 08:09
Actualizat: 30/11/2023, 19:31
19:28

Blinken a vorbit cu Abbas despre avansarea procesului politic în sensul creării unui stat palestinian

Secretarul de Stat Antony Blinken a discutat, la Ramallah, cu președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, despre intensificarea asistenței umanitare în Fâșia Gaza și a reiterat angajamentul SUA de avansare a procesului politic pentru crearea unui stat palestinian.

Citește articolul AICI

17:19

VIDEO Grupul Hamas a eliberat încă două ostatice israeliene

Grupul islamist Hamas a eliberat, joi după-amiază, încă două ostatice israeliene, în vârstă de 21 de ani, respectiv 40 de ani.

Cele două femei au fost preluate inițiat de angajați ai Crucii Roșii, iar ulterior de agenți ai Serviciului israelian pentru securitatea internă (Shin Bet).

17:00

Blinken cere sancționarea coloniștilor israelieni care comit acte de violență

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, le-a cerut, joi, președintelui israelian Isaac Herzog și premierului Benjamin Netanyahu să îi tragă la răspundere pe coloniștii evrei care comit atacuri antipalestiniene în Cisiordania și a evidențiat necesitatea respectării normelor dreptului internațional în ofensiva militară din Fâșia Gaza.

Citește articolul AICI

14:11

Antony Blinken salută ”evoluțiile pozitive” dintre Israel și grupul Hamas

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a salutat joi ”evoluțiile pozitive” dintre Israel și grupul Hamas, referindu-se la prelungirea armistițiului.

Citește articolul AICI

14:09

Spania consideră că înființarea unui stat palestinian este ”în interesul Europei”

Pedro Sanchez, premierul Spaniei, țară care exercită Președinția semestrială a Consiliului Uniunii Europene, a pledat, joi, pentru intensificarea acțiunilor diplomatice în sensul înființării unui stat palestinian.

Citește articolul AICI

14:06

Doi militari israelieni, răniți într-un atac cu vehicul în Cisiordania

Doi militari israelieni au fost răniți într-un atac cu vehicul comis în apropierea coloniei evreiești Beka’ot din Cisiordania.

Șoferul palestinian a fost împușcat mortal.

Citește articolul AICI

12:29

Hamas va preda cadavrele a trei ostatici israelieni: „Au fost uciși în timpul operațiunii militare a Israelului din Gaza”

Basem Naim – oficial Hamas – a declarat canalului Al-Araby Al-Jadeed, cu sediul în Londra, deținut de Qatar, că – în condițiile prelungirii de joi a armistițiului pentru a șaptea zi – gruparea va preda cadavrele a trei ostatici israelieni.

Basem Naim susține că ostaticii morți, a căror identitate este încă necunoscută, au fost uciși în timpul operațiunii militare a Israelului din Fâșia Gaza.

Continuarea articolului AICI.

11:33

Ministrul israelian Benny Gantz, după atacul terorist de la Ierusalim: „Suntem obligați să continuăm lupta în Gaza, Iudeea, Samaria, peste tot”

Ministrul israelian Benjamin „Benny” Gantz, general-locotenent în retragere și fost vicepremier al Israelului, a declarat – după atentatul atacul terorist de joi dimineață, de la intrarea în Ierusalim – că lupta împotriva terorismului trebuie continuată „peste tot”.

Continuarea articolului AICI.

09:34

BREAKING | Trei persoane ucise și alte șapte rănite într-un ATAC TERORIST la intrarea în Ierusalim (VIDEO)

Doi teroriști au deschis focul asupra unei stații de autobuz, joi dimineață, la intrarea în Ierusalim, iar trei persoane au fost ucise, au anunțat forțele de poliție israeliene.

„Suntem în război pe toate fronturile”, a declarat ministrul de Finanțe Bezalel Smotrich, ca răspuns la atacul terorist care a avut loc la Ierusalim. „Acest atac ne amintește că dușmanii noștri nu sunt doar naziștii din Gaza”, a mai precizat acesta.

Continuarea articolului AICI.

În fața Consiliului de Securitate al ONU, reunit miercuri, 29 noiembrie 2023, Israelul a respins toate apelurile făcute în favoarea unei încetări permanente a focului în Fâșia Gaza.

Deși s-au lansat tot felul de propuneri, reprezentantul Tel Avivului a fost inflexibil – Israelul nu va pune capăt ofensivei armate declanșate!

„Continuarea domniei terorii”

Israelul nu îşi poate proteja cetăţenii printr-o încetare a focului, a insistat ambasadorul israelian Gilad Erdan

„Oricine susţine o încetare a focului sprijină, în principiu, continuarea domniei terorii de către Hamas în Fâșia Gaza” – ambasadorul israelian Gilad Erdan

Nu se poate cere încetarea focului şi, în acelaşi timp, pretinde că suntem în căutarea unei soluţii a conflictului, a mai spus Erdan, remarcând că Hamas nu este un partener pentru o pace de încredere.

Hamas a declarat public – aţi văzut cu toţii – că se va repeta 7 octombrie iar şi iar până când Israelul nu mai este. Cum v-aţi apăra cetăţenii de o ameninţare atât de clară cu o încetare a focului?”, i-a întrebat Erdan pe reprezentanții statelor membre ale Consiliului de Securitate al ONU.

Diplomatul israelian a continuat afirmând că nu va putea exista o încetare a violenţei decât dacă Hamas va preda toţi ostaticii şi pe toţi cei implicaţi în atacul asupra Israelului din 7 octombrie, mai scrie agenția Anadolu.

Impas în negocierile privind armistițiul. Ce s-a întâmplat

Negocierile dintre Israel și Hamas în vederea prelungirii armistițiului din Fâșia Gaza au fost umbrite, în ultimul moment, de un anunț neconfirmat al Hamas, potrivit căruia o familie de ostatici israelieni, inclusiv un bebeluș de 10 luni, ar fi fost ucisă.

Cu puțin timp înainte de ultima eliberare a femeilor și copiilor ostatici, programată în cadrul armistițiului, aripa militară a Hamas a transmis că cel mai tânăr ostatic, bebelușul Kfir Bibas, a fost ucis într-un bombardament israelian anterior, împreună cu fratele său de patru ani, Ariel, și mama lor. Tatăl copiilor, care este și el ostatic, nu a fost menționat în declarație.

Oficialii de la Tel Aviv au transmis că verifică tot ce s-a întâmplat.

Povestea este una extrem de emoționantă în Israel, această familie numărându-se printre cei mai importanți ostatici civili care nu au fost încă eliberați.

Rudele familiei Bibas au lansat un apel special pentru eliberarea celor apropiați lor, după ce copiii și părinții lor au fost excluși din penultimul grup eliberat marți, 29 noiembrie. Răspunsul autorităților a fost că este imposibil să se prelungească încetarea focului, care expiră joi dimineața, 30 noiembrie, fără un angajament de eliberare a tuturor femeilor și copiilor din rândul ostaticilor.

Blinken, la Tel Aviv

Secretarul de Stat american Antony Blinken a sosit joi, 30 noiembrie, la Tel Aviv, unde are programate discuţii cu liderii israelieni despre armistiţiul cu Hamas şi continuarea ajutorului umanitar pentru Fâşia Gaza.

Aceasta este a treia sa vizită în Orientul Mijlociu – şi a şasea în Israel – de la începutul războiului, pe 7 octombrie.

Şeful diplomaţiei americane a aterizat la scurt timp după miezul nopţii pe aeroportul Ben Gurion, venind de la Skopje.

Blinken are programate întâlniri cu preşedintele Isaac Herzog, apoi cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu, precum şi cu alţi oficiali israelieni. Oficialul american urmează să se deplaseze şi în Cisiordania ocupată.

În zilele următoare, ne vom concentra să facem tot ce putem pentru a prelungi pauza, astfel încât să putem continua să scoatem mai mulţi ostatici şi să facem să intre mai mult ajutor”, a spus americanul.

Orice prelungire a armistiţiului, negociat prin intermediul Qatarului, a Statelor Unite şi Egiptul, „înseamnă mai mulţi ostatici care se întorc acasă şi mai mult ajutor. Asta este ceea ce vrem noi şi cred că este şi ceea ce îşi doreşte Israelul”, a adăugat Blinken.

După Israel, Antony Blinken urmează să călătorească vineri, 1 decembrie, în Dubai pentru a participa la o întâlnire cu liderii regionali în legătură cu conflictul din Gaza, dar şi la deschiderea summitului COP28 privind clima.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Miliardarul Umar Kamani, nuntă de 25 de milioane de dolari pe Coasta de Azur. Mariah...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Care este melodia cea mai periculoasă pentru șoferi, dacă o ascultă la volan. E una...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
AJUTOR OBLIGATORIU în România. Este vestea pe care o așteptau aproape un milion de români
O bancnotă de colecție îți aduce o avere. Mulți români o mai au prin casă
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Kim Jong Un a primit „cadou” de ziua sa jurăminte de loialitate de la nord-coreeni