LIVE UPDATE | Război Israel – Hamas. Militanții islamiști din Fâșia Gaza au eliberat 12 ostatici israelieni și patru străini

LIVE UPDATE | Război Israel - Hamas. Militanții islamiști din Fâșia Gaza au eliberat 12 ostatici israelieni și patru străini
Fotografie cu caracter ilustrativ
Publicat: 29/11/2023, 07:45
Actualizat: 30/11/2023, 00:45
00:36

Șapte dintre ostaticii israelieni eliberați au dublă naționalitate

Șapte dintre cei 12 ostatici israelieni eliberați miercuri seară au dublă naționalitate. Doi sunt și cetățeni ruși, trei sunt și cetățeni germani, unul este american, iar unul olandez.

Liat Atzili are cetățenie israeliană și americană, fiind al doilea ostatic american eliberat în cursul actualului armistițiu, potrivit cotidianului Haaretz.

00:29

Israelul confirmă eliberarea a 12 ostatici israelieni și a patru thailandezi

Guvernul Israelului a confirmat, în cursul nopții, că grupul islamist Hamas a eliberat încă 12 cetățeni israelieni și patru cetățeni thailandezi, informează cotidianul Haaretz.

Inițial, au fost eliberate miercuri seară două femei israeliene care au și cetățenie rusă, iar, ulterior, au fost transferați în Israel încă zece ostatici israelieni și patru muncitori thailandezi capturați de combatanți ai grupurilor militante Hamas și Jihadul Islamic pe 7 octombrie.

22:18

Arabia Saudită propune Iranului intensificarea cooperării comerciale în schimbul evitării escaladării conflictului

Arabia Saudită s-a adresat Iranului cu o propunere de intensificare a cooperării și a investițiilor dacă Administrația islamistă de la Teheran oprește grupurile intermediare regionale să escaladeze actualul conflict dintre Israel și mișcarea militantă palestiniană Hamas.

Citește articolul AICI

21:29

Mișcarea Hamas eliberează încă zece ostatici israelieni

Grupul islamist Hamas a predat Crucii Roșii încă zece ostatici israelieni, afirmă surse locale citate de Agenția France-Presse și de site-ul Ynetnews.com.

Ostaticii vor fi transferați din Fâșia Gaza în Egipt și din Egipt în Israel.

”Continuăm să progresăm, în această seară, în cadrul acordului de eliberare a ostaticilor”, a declarat Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene.

21:01

Dispute politice în SUA privind asistența acordată Israelului

Membri democrați ai Congresului SUA cer Administrației Joseph Biden să condiționeze asistența militară acordată Israelului de evitarea atacurilor asupra obiectivelor civile din Fâșia Gaza.

Citește articolul AICI

21:01

Benjamin Netanyahu vrea reluarea ofensivei militare

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a reafirmat, miercuri, că intenționează să reia ofensiva militară în Fâșia Gaza.

”De la începutul războiului, eu am fixat trei obiective: eliminarea grupului Hamas, eliberarea tuturor persoanelor răpite și garantarea faptului că Gaza nu va mai fi niciodată o amenințare pentru Israel. Aceste obiective rămân valabile”, a declarat Netanyahu.

Citește articolul AICI

19:45

Grupul islamist Hamas a eliberat două ostatice israeliene care au și cetățenie rusă

Organizația islamistă palestiniană Hamas a eliberat, miercuri, două femei cu dublă cetățenie, israeliană și rusă.

Elena T., în vârstă de 50 de ani, și mama ei în vârstă de 73 de ani, Irena T., au fost răpite pe 7 octombrie din kibutz-ul Nir Oz, situat în sudul Israelului. Soțul Elenei T., Vitali, a fost ucis în atacul terorist din 7 octombrie.

18:24

Israelul condiționează prelungirea armistițiului de eliberarea tuturor femeilor și copiilor

Guvernul Israelului condiționează prelungirea armistițiului de eliberarea tuturor femeilor și copiilor care sunt ostatici în Fâșia Gaza.

”Avem un acord, iar acordul vizează copiii și femeile. Cunoaștem numele tuturor copiilor și femeilor aflați în Fâșia Gaza. Nu acceptăm sugestia că Hamas nu știe unde sunt, că au probleme să îi găsească”, a declarat un oficial guvernamental israelian citat de cotidianul The Times of Israel.

15:45

ULTIMA ORĂ | IDF l-a UCIS pe Muhammad Zubeidi, comandantul filialei Jenin a Jihadului Islamic Palestinian: „Activități teroriste extinse”

Prin intermediul unui anunț de ultimă oră, Forțele de Apărare ale Israelului (IDF), Poliția de Frontieră și Shin Bet – Agenția de Securitate a Israelului – au transmis că a fost eliminat Muhammad Zubeidi, comandantul filialei Jenin a Jihadului Islamic Palestinian.

În comunicatul comun s-a mai precizat că Muhammad Zubeidi a fost implicat în „activități teroriste intense”, fiind implicat în mai multe atentate, de-a lungul timpului.

Muhammad Zubeidi este rudă cu Zakaria Zubeidi, fost lider al Brigăzilor Martirilor al-Aqsa din Jenin, unul dintre cei șase deținuți palestinieni care au evadat, printr-un tunel, din închisoarea de maximă securitate Gilboa, în anul 2021.

Continuarea articolului AICI.

15:03

Hamas propune prelungirea armistițiului cu patru zile

Grupul islamist palestinian Hamas a propus Israelului prelungirea armistițiului cu patru zile, dar Guvernul Benjamin Netanyahu a semnalat deja că nu vrea un acord pe termen lung.

Citește articolul AICI

15:03

Israelul a primit lista ostaticilor care urmează să fie eliberați de Hamas miercuri seara, a anunțat biroul premierului Benjamin Netanyahu în cursul dimineții.

Potrivit Jerusalem Post, familiile ostaticilor în cauză au fost deja informate de autorități cu privire la eliberare.

Marți, alți zece ostatici israelieni au fost eliberați, numărul total al acestora ridicându-se acum la 86.

Tot marți, președintele SUA, Joseph Biden, a avertizat Guvernul Benjamin Netanyahu să evite transferul forțat al populației palestiniene dacă armata israeliană va relua bombardamentele și va extinde ofensiva militară spre sudul Fâșiei Gaza, afirmă un oficial de la Washington, sub protecția anonimatului.

Organizația Națiunilor Unite a avertizat, marți, că există risc de foamete în Fâșia Gaza, dacă nu va fi suplimentată asistența umanitară. De la intrarea în vigoare a armistițiului între Israel și grupul islamist Hamas, în urmă cu cinci zile, Programul Alimentar Mondial (PAM) a aprovizionat cu alimente peste 121.000 de persoane din Fâșia Gaza.

Sursa foto: Profimedia

Andrei Văcaru
Andrei Văcaru a absolvit studiile de licență la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în anul 2013, dar și un master în Comunicare mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice