Mai mulți elevi de la o școală din Baia Mare vor fi mutați la o altă unitate de învățământ. Părinții sunt revoltați: „Se discriminează. Au ales două clase doar ca să scape de copii”

Mai mulți elevi de la o școală din Baia Mare vor fi mutați la o altă unitate de învățământ. Părinții sunt revoltați: „Se discriminează. Au ales două clase doar ca să scape de copii”
Publicat: 25/08/2021, 10:05

Elevii de  la o școală din Baia Mare vor fi mutați la o altă unitate de învățământ, cu doar câteva săptămâni înainte de începerea anului școlar.  Decizia a creat nemulțumiri în rândul părinților care acuză că selecția s-ar fi făcut în mod discriminatoriu și fără consultare.

„Problema este că se discriminează foarte tare. Au ales două clase doar ca să scape de copii”, a spus o unul dintre părinți.

Unul dintre motivele care au dus la luarea acestei decizii este lipsa învățătorilor, însă părinții spun că elevii vor fi alocați într-o zonă rău famată a orașului. Astfel, aceștia au depus plângeri la toate instituțiile abilitate.

„Sunt 6 clase pregătitoare, această decizie legal ar fi trebuit luată până în 18 iunie la propunerea ISJ-ului și de către Consiliul Local și nu de către școală, pentru că eram în cele două etape de înscriere și părinții ar fi putut merge la o altă școală”, a comentat un alt părinte

Părinții au depus plângeri și sunt hotărâți acum să ii dea și în judecată.

„Cum să mergem cu copiii dimineață, pe cea mare să o las aici la Blaga și cu cealată să merg dincolo. Mi se pare absurd”, a punctat un părinte.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean din Maramureș spun că vor încerca în zilele următoare să găsească o soluție.

„Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar a luat la cunoștiință depsre această situație și este în atenția ISJ-ului și se caută soluția cea mai bună pentru a veni în primul rând în sprijinul elevilor și al părinților”.

Conducerea școlii i-a invitat pe părinți la o discuție, pentru a le comunica acestora aspectele cuprinse în hotărâre