Marea Britanie: 30 de cazuri rare de coagulare a sângelui, după vaccinarea cu AstraZeneca, din 18,1 milioane de doze administrate

Marea Britanie: 30 de cazuri rare de coagulare a sângelui, după vaccinarea cu AstraZeneca, din 18,1 milioane de doze administrate
Marea Britanie: 30 de cazuri rare de coagulare a sângelui, după vaccinarea cu AstraZeneca, din 18,1 milioane de doze administrate / Foto ilustrație: Pixabay.com
Publicat: 02/04/2021, 10:12

Autoritatea de reglementare în domeniul medicamentelor din Marea Britanie a identificat 30 de cazuri rare de coagulare a sângelui, după vaccinarea cu serul AstraZeneca, cu 25 de cazuri mai mult decât anunțase anterior.

Agenția de reglementare a medicamentelor și produselor medicale afirmă că nu a primit niciun asemenea raport legat de vaccinurile BioNTech SE și Pfizer Inc.

Oficialii britanici sunt însă convinși, în continuare, că beneficiile serului AstraZeneca se situează mult peste riscurile unor posibile coagulări ale sângelui.

Unele țări au interzis vaccinarea cu AstraZeneca, în timp ce altele au reluat-o, pe măsură ce se desfășoară investigația în cazul pacienților cu asemenea efecte secundare severe, scrie Reuters.

Luni, 18 martie, autoritatea de reglementare în domeniul medicamentelor din Marea Britanie a anunțat înregistrarea a cinci cazuri de pacienți cu cheaguri de sânge la creier, din 11 milioane doze administrate.

Joi, numărul a crescut: 22 de cazuri de tromboză la nivelul sinusului venos cerebral, o afecțiune foarte rară de coagulare și alte 8 cazuri despre alte evenimente de coagulare, asociate cu scăderea trombocitelor din sânge.

Raportările s-au realizat în urma vaccinării cu 18,1 milioane de doze de ser anti-COVID AstraZeneca.

Campania de vaccinare. 432.000 doze de vaccin AstraZeneca ajung vineri în România, la „Cantacuzino”

Un număr de 432.000 doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge vineri la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, transmite CNCAV.

OMS: „Campania de vaccinare din Europa este inacceptabil de lentă și duce la prelungirea pandemiei”

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) susține că eforturile de vaccinare din Europa sunt „inacceptabil de lente” și duc la „prelungirea pandemiei de coronavirus”.

Agenția Europeană a Medicamentului investighează 62 de cazuri rare de cheaguri de sânge, la nivel global

Agenţia Europeană a Medicamentului investighează 62 de cazuri rare de coagulare a sângelui, la nivel global, care au făcut ca unele ţări să limiteze utilizarea vaccinului AstraZeneca anti-COVID, a declarat miercuri şefa agenției, Emer Cooke, relatează Reuters.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase