Materiale pirotehnice descoperite asupra unor spectatori la meciul România – Finlanda. Doi fani români s-au ales cu dosar penal

Materiale pirotehnice descoperite asupra unor spectatori la meciul România - Finlanda. Doi fani români s-au ales cu dosar penal
FOTO:Facebook/Echipa Națională De Fotbal a României)
Publicat: 11/06/2022, 22:48
Actualizat: 11/06/2022, 23:02

Jandarmeria Capitalei a anunțat că înainte de începutul partidei dintre România și Finlanda, din Liga Naţiunilor, la intrarea pe stadionul din Giulești asupra unor suporteri s-au descoperit materiale pirotehnice, iar pentru doi fani români s-au întocmit dosare penale.

„Pe timpul accesului în arena sportivă, asupra unor spectatori au fost depistate materiale pirotehnice interzise de prevederile Legii nr. 126 din 1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările şi completările ulterioare. În acest sens, materialele au fost ridicate în vederea confiscării şi au fost întocmite actele necesare începerii cercetărilor asupra a doi bărbaţi, cu vârstele între 25 şi 30 de ani, cu cetăţenie română”, a transmis Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Jandarmeria Capitalei recomandă specatatorilor să respecte indicațiile jandarmilor şi să evite implicarea în conflicte de orice fel.

”Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranță a evenimentului sportiv, Jandarmeria Capitalei adresează spectatorilor următoarele recomandări:

– să manifeste răbdare, să respecte indicațiile jandarmilor şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;

– în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să solicite sprijinul forţelor de ordine din zonă;

– părinţii sunt rugaţi să supravegheze cu atenţie sporită copiii

Totodată, recomandăm suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.

Conform prevederilor legale în vigoare, spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă.

Este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă”, se arată în comunicatul emis de Jandarmeria Română.