Medicul Adrian Streinu-Cercel se opune proiectului privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă: „Chiar ne-a luat Dumnezeu mințile?”

Medicul Adrian Streinu-Cercel se opune proiectului privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă: „Chiar ne-a luat Dumnezeu mințile?”
Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 28/10/2021, 10:42

Președintele Comisiei de Sănătate din Senat, medicul infecționist Adrian Streinu-Cercel (PSD) s-a declarat împotriva proiectului de lege care prevede obligativitatea certificatului verde la locul de muncă.

El a făcut declarația în timpul dezbaterilor din Senat cu privire la acest proiect de lege. Proiectul a fost respins în Senat, însă votul final apaține Camerei Deputaților, informează Știrile Pro TV.

Potrivit lui Streinu-Cercel, dacă legea ar intra în vigoare, unii români ar putea să refuze să se testeze pentru că nu au bani suficienți. El i-a dat exemplu în acest sens pe „cei care lucrează la strâns gunoiul”.

„Dacă lumea va refuza să-și facă test pentru că nu va avea bani, și aici vorbesc despre cei care lucrează la strâns gunoiul, cei care lucrează la companiile de apă, unde nu sunt salarii foarte mari, care reprezintă locuri deosebit de importante și strategice în combaterea unei epidemii, cu ce ne vom trezi? Simplu. Cu gunoaie pe străzi, pentru că vor fi dați afară conform acestei legi, fără apă potabilă, pentru că nu se vor mai duce la serviciu și ca atare apa nu va mai fi decontaminată și bună de băut etc etc.

Nu mai vorbesc de polițiști, nu mai vorbesc de pompieri, nu mai vorbesc de celalalte. Toate aceste instituții sunt strategice pentru combaterea unei epidemii. Și atunci, nu cumva este o fractură de logică să venim cu un astfel de act normativ în acest context în care suntem în plin val epidemic. Chiar ne-a luat Dumnezeu mințile și nu mai putem să judecăm corect?”, a spus Adrian Streinu-Cercel.

Proiectul de lege, respins în Senat

Senatul a respins, miercuri, în lipsa voturilor necesare, propunerea legislativă privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă, după ce comisiile reunite adoptaseră un raport de admitere, cu amendamente.

Propunerea legislativă a fost declarată respinsă în plenul Senatului, chiar dacă cei mai mulți senatori prezenți s-au exprimat „pentru”. Proiectul a fost votat de 67 de senatori și avea nevoie de 69 de voturi pentru a trece.

Conform numărătorii, au fost exprimate 129 de voturi, din totalul de 136 de senatori. Rezultatul votului telefonic a fost: 19 „pentru”, 14 „contra” și două abțineri. În total, telefonic și hibrid, senatorii au votat: 67 „pentru”, 60 „contra”și 2 s-au abținut.

Coform prevederilor legale, proiectele sau propunerile de revizuire a Constituţiei se adoptă cu majoritate de cel puţin 2/3 din numărul membrilor fiecărei Camere. Legile organice se adoptă cu votul majorităţii membrilor fiecărei Camere. Legile ordinare se adoptă cu votul majorităţii membrilor prezenţi din fiecare Cameră. Astfel, pentru această lege, organică, era nevoie de 69 de voturi (jumătate plus unu) din numărul total al senatorilor.

Senatorii PSD și AUR prezenți au votat „împotrivă”, în timp ce parlamentarii PNL, UDMR și USR au votat „pentru”, cu două excepții: doi liberali s-au abținut de la vot, respectiv fostul ministru al Finanțelor Alexandru Nazare și senatorul de Galați George Scarlat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO Lumea este atrasă ca un magnet de „Camino de la Muerte”, cel mai periculos...
BREAKING | Diana a fost înghițită de valuri în Marea Neagră. Iubitul ei n-a putut...
FOTO. Imagini incendiare cu Andreea Bălan, într-un costum de baie alb, la Dubai. L-a zăpăcit...
Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în...
VIDEO&FOTO Noi imagini cu Putin, Kim, doi căței, un cal și o limuzină. „Ce drăguți...
I-am surprins împreună😲 Primele imagini cu Carmen Grebenișan și noul iubit!
Regele Felipe, DISTRUS de „infidelitățile” Reginei Letizia. L-ar fi înșelat și cu fostul cumnat: „A...
Crimă în curtea unei biserici din Sibiu. Bărbat bătut până la moarte cu o bâtă...
A murit la 36 de ani în timp ce se afla în vacanță. "Regina frumuseții",...
Tragedie la malul Mării Negre! Diana a fost smulsă de valuri din brațele iubitului. Trupul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Parbriz spart de piatră. RCA-ul acoperă un astfel de incident?
Vremea se schimbă drastic. Vin ploile şi vijeliile. ANM: cod portocaliu în 12 judeţe şi...
Coliziune EPICĂ în spațiu, văzută cu cel mai puternic telescop al omenirii
Lege pentru românii care stau la curte. Vecinii nu sunt obligați
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
Un rapper cunoscut din România a murit la doar 22 de ani, după ce a...
Localitatea din România fără caniculă! Ieri au fost doar 13 grade. Singura oază de răcoare...
Irina Columbeanu, primele declarații după întoarcerea în țară! Fiica lui Irinei Columbeanu vorbește despre revederea...
Văduva victimei lui Mario Iorgulescu, reacție dură după anularea condamnării: "Nu mai rezist! Vreau să...
BANCUL ZILEI. Niște canibali îl prind pe BULĂ: Plătești 100 de $, iei bătaie sau...
Arheologii au descoperit o gravură care sugerează că un alt mare templu a existat unde...
×