Medicul Adrian Streinu-Cercel se opune proiectului privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă: „Chiar ne-a luat Dumnezeu mințile?”

Medicul Adrian Streinu-Cercel se opune proiectului privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă: „Chiar ne-a luat Dumnezeu mințile?”
Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 28/10/2021, 10:42

Președintele Comisiei de Sănătate din Senat, medicul infecționist Adrian Streinu-Cercel (PSD) s-a declarat împotriva proiectului de lege care prevede obligativitatea certificatului verde la locul de muncă.

El a făcut declarația în timpul dezbaterilor din Senat cu privire la acest proiect de lege. Proiectul a fost respins în Senat, însă votul final apaține Camerei Deputaților, informează Știrile Pro TV.

Potrivit lui Streinu-Cercel, dacă legea ar intra în vigoare, unii români ar putea să refuze să se testeze pentru că nu au bani suficienți. El i-a dat exemplu în acest sens pe „cei care lucrează la strâns gunoiul”.

„Dacă lumea va refuza să-și facă test pentru că nu va avea bani, și aici vorbesc despre cei care lucrează la strâns gunoiul, cei care lucrează la companiile de apă, unde nu sunt salarii foarte mari, care reprezintă locuri deosebit de importante și strategice în combaterea unei epidemii, cu ce ne vom trezi? Simplu. Cu gunoaie pe străzi, pentru că vor fi dați afară conform acestei legi, fără apă potabilă, pentru că nu se vor mai duce la serviciu și ca atare apa nu va mai fi decontaminată și bună de băut etc etc.

Nu mai vorbesc de polițiști, nu mai vorbesc de pompieri, nu mai vorbesc de celalalte. Toate aceste instituții sunt strategice pentru combaterea unei epidemii. Și atunci, nu cumva este o fractură de logică să venim cu un astfel de act normativ în acest context în care suntem în plin val epidemic. Chiar ne-a luat Dumnezeu mințile și nu mai putem să judecăm corect?”, a spus Adrian Streinu-Cercel.

Proiectul de lege, respins în Senat

Senatul a respins, miercuri, în lipsa voturilor necesare, propunerea legislativă privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă, după ce comisiile reunite adoptaseră un raport de admitere, cu amendamente.

Propunerea legislativă a fost declarată respinsă în plenul Senatului, chiar dacă cei mai mulți senatori prezenți s-au exprimat „pentru”. Proiectul a fost votat de 67 de senatori și avea nevoie de 69 de voturi pentru a trece.

Conform numărătorii, au fost exprimate 129 de voturi, din totalul de 136 de senatori. Rezultatul votului telefonic a fost: 19 „pentru”, 14 „contra” și două abțineri. În total, telefonic și hibrid, senatorii au votat: 67 „pentru”, 60 „contra”și 2 s-au abținut.

Coform prevederilor legale, proiectele sau propunerile de revizuire a Constituţiei se adoptă cu majoritate de cel puţin 2/3 din numărul membrilor fiecărei Camere. Legile organice se adoptă cu votul majorităţii membrilor fiecărei Camere. Legile ordinare se adoptă cu votul majorităţii membrilor prezenţi din fiecare Cameră. Astfel, pentru această lege, organică, era nevoie de 69 de voturi (jumătate plus unu) din numărul total al senatorilor.

Senatorii PSD și AUR prezenți au votat „împotrivă”, în timp ce parlamentarii PNL, UDMR și USR au votat „pentru”, cu două excepții: doi liberali s-au abținut de la vot, respectiv fostul ministru al Finanțelor Alexandru Nazare și senatorul de Galați George Scarlat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Surpriză pentru fanii Survivor. Cine este Alba Renai, noua prezentatoare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Aaron Taylor-Johnson, a fi sau a nu fi noul James Bond?