Mesaje de Florii. Cele mai frumoase SMS-uri, urări și felicitări pe care poți să le trimiți oamenilor dragi

Mesaje de Florii. Cele mai frumoase SMS-uri, urări și felicitări pe care poți să le trimiți oamenilor dragi
Publicat: 09/04/2023, 08:30

Duminica Floriilor este una dintre cele 12 sărbători împărăteşti din cursul anului bisericesc. Menţionată pentru prima dată în secolul al IV-lea, sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim a fost preluată, în scurt timp, de întreaga lume creştină.

Sărbătoarea Floriilor mai este cunoscută și sub următoarele denumiri: Ziua Florilor, Duminica Stâlparilor sau a Vlăstarilor și celebrează intrarea Lui Iisus in Ierusalim. Numele care sunt sărbătorite în fiecare an de Florii: Anemona, Brândușa, Bujor, Camelia, Codrin, Codrina, Codruț, Codruța, Crăița, Crenguța, Crina, Crinu, Crizantema, Dalia, Delia, Florea, Flora, Florența, Florentina, Florentin, Florica, Florin, Florina, Garofița, Gentiana, Gherghina, Hortensia, Iasmin, Iasmina, Iris, Lăcrămioara, Laur, Laura, Laurențiu, Laurian, Lauriana, Liliana, Lilla, Mălina, Margareta, Micșunica, Mugurel, Narcis, Narcisa, Panseluța, Romanița, Rosa, Roza, Rozalia, Trandafira, Violeta, Viorel Viorela, Viorica, Zambila și Zambilica.

În România, peste 1,4 de români îşi poartă cu mândrie numele, în special în ziua de Florii, când sunt sărbătoriţi.

Mesaje de Florii pentru mamă, soră, iubită, soție, prietenă

”Totul pe lume se schimbă… doar florile se deschid în fiecare primăvară… Pentru că eşti minunată, toate florile din lume îţi urează La mulţi ani!”

”Drumul vieţii tale să fie presărat cu flori: cu ghiocei ca să îţi păstrezi sufletul tânăr şi curat, cu trandafiri ca să fii veşnic iubita şi cu margarete pentru a-ţi aminti mereu să zâmbeşti. La mulţi ani de Florii!”

”E timpul să renaștem odată cu primăvara, e timpul să spunem “La mulți ani!” celei mai frumoase flori din viața noastră! Astăzi, fiind o zi frumoasă și știind că-i ziua ta, în parfumul dimineții, țin a te felicita. La mulți ani de Florii!”

”Eşti cea mai frumoasă dintre toate florile de pe Pământ! La mulţi ani!”

”De Florii, să se răsfrângă asupra ta toată dragostea cu care primăvara își întâmpină florile, toată veselia care izvorăște din ciripitul păsărilor și toată bunătatea cu care soarele dezmiardă natura. La mulți ani!”

”Eşti cea mai preţioasă floare a vieţii mele! La mulţi ani!”

”Totul pe lume se schimbă, doar florile se deschid în fiecare primăvară. Pentru că eşti minunată, toate florile din lume îţi urează la mulţi ani!
Această zi să îţi aducă atât de multe flori, încât să te pierzi printre ele şi tot atâtea declaraţii de dragoste! Tu eşti singura mea floare de pe pământ! La mulți ani!”

”Drumul vieții tale să fie presărat cu flori: ghiocei, ca să îți păstrezi sufletul tânăr și curat, trandafiri, ca să fii veșnic iubită și margarete, pentru a-ți aminti mereu să zâmbești! La mulți ani!”

”O zi frumoasă începe cu o floare. Viaţa este frumoasă, pentru că tu exişti. La mulţi ani!”

Mesaje de Florii pentru tată, frate, iubit, soț, prieten

”De Florii, să se răsfrângă asupra ta bunătatea şi dragostea ce izvorăsc dintr-o inimă mare şi iubitoare. Ziua numelui să fie luminoasă şi să se prelungească în multe altele aducătoare de bucurii. La mulți ani!”

”Azi, de Florii, îţi urez ca ani frumoşi să-ţi vină-n cale! Sănătate şi la mulți ani!”

”De ziua ce-ţi surâde-n prag și-i porti frumosul nume, eu îţi doresc tot ce-i mai drag și mai frumos pe lume. La mulţi ani!”

”În viaţă să te împiedici de un bolovan de noroc, să calci într-o baltă de fericire, să te stropeşti din cap până-n picioare cu iubire şi să fii sănătos! De ziua numelui tău, îți doresc ca toate lucrurile bune și frumoase să te copleșească și să strălucească în calea ta, către fericire și succes. La mulți ani!”

”Azi, de ziua numelui ce-l porți, eu îți spun din suflet: multă sănătate, să iubești cum știi tu mai frumos și să ți se îndeplinească toate dorințele!”

”La mulți ani cu sănătate, iubire și împliniri! Să ciocnim un păhărel, celebrând un Floricel!”

”Inima mea ar fi prea mică fără dragostea ta, zâmbetul meu ar fi prea trist fără buzele tale, iubirea mea nu ar exista fără de tine. Astfel, de ziua ta onomastică, eu îți dăruiesc inima mea!”

Ce reprezintă, de fapt, Duminica Floriilor

Din punct de vedere al Bisericii Orotodoxe, Sărbătoarea Floriilor reprezintă Intrarea lui Iisus Hristos în Ierusalim, înainte de Patimile prin care a trecut pentru mântuirea omenirii. Tocmai de aceea, Floriile mai sunt numite și Duminica Patimilor și reprezintă cea mai importantă sărbătoare care anunță Învierea. Toate cele patru Evanghelii, Marcu, Matei, Luca și Ioan, vorbesc despre acest eveniment.

Sâmbăta dinaintea Floriilor este numită Sâmbăta lui Lazăr. În acea zi, Iisus Hristos l-a înviat pe Lazăr, la patru zile după ce acesta murise. De aceea, la Intrarea în Ierusalim, Domnul Iisus Hristos a fost primit cu flori de oamenii strânși să-L vadă. Fascinați de minunea reușită de Iisus, aceștia l-au aclamat și erau convinși că El este regele anunțat de profeți.

În zilele noastre, se păstrează obiceiul ca în Duminica Floriilor, credincioșii care merg la biserică să aducă ramuri de salcie, pentru a fi sfințite de preoți. Acestea reprezintă un simbol al crenguțelor de măslin și de finic cu care a fost întâmpinat Iisus Hristos în Ierusalim.

Elena Popescu
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Decizie pentru cei care au permis categoria B. Legea a fost promulgată de Iohannis
Horoscop, 4 mai 2024. Bani și reușite pentru Berbeci. Zodia care trebuie să fie atentă...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple