Mesajul lui Nicolae Ciucă de Ziua Internațională a Familiei: „Avem proiecte de mare ajutor”. În ce ipostază s-a fotografiat ministrul Gabriela Firea cu această ocazie

Mesajul lui Nicolae Ciucă de Ziua Internațională a Familiei: „Avem proiecte de mare ajutor”. În ce ipostază s-a fotografiat ministrul Gabriela Firea cu această ocazie
Nicolae Ciucă / Sursa: Guvernul României
Publicat: 15/05/2022, 11:55

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, cu prilejul Zilei Internaționale a Familiei și a Zilei Familiei Române, un mesaj prin care îi asigură pe români de sprijinul pe care îl acordă Guvernul României „ mai ales în aceste momente dificile prin care trece țara noastră”.

„Respect familiile din România și le asigur de tot sprijinul. Guvernul României și-a asumat, încă din prima zi a acestui mandat, sprijinirea oamenilor în nevoie, a familiilor vulnerabile și nu numai”, a transmis premierul, duminică, printr-un mesaj publicat pe site-ul Palatului Victoria.

Duminică este Ziua Internațională a Familiei. Organizația Națiunilor Unite a stabilit, în anul 1993, ca în fiecare an, la 15 mai, să fie această sărbătoare, pentru a sublinia atenția pe care comunitatea internațională o acordă familiei. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului și a Patriarhiei Române, tot în 15 mai sărbătorim Ziua Familiei Române.

Nicoolae Ciucă a amintit că, pentru prima dată în istoria României, Guvernul are un minister dedicat familiei. „Rolul acestei instituții este să găsească soluțiile cele mai bune pentru copii, tineri și familii la un loc. Împreună cu toate celelalte ministere avem proiecte de mare ajutor mai ales în aceste momente dificile prin care trece țara noastră”, a precizat premierul.

Pachetele de sprijin pentru familii

În mesajul citat sunt amintite cele două proiecte anunțate deja dedicate familiilor în pachetul „Sprijin pentru România”. Este vorba de decontarea procedurilor de fertilizare in vitro pentru familiile care nu pot avea copii, din motive medicale – din dorința de opri declinul demografic, plus sprijinit pentru familiile la început de drum prin credite garantate de către stat pentru organizarea nunții, a unui botez sau pentru achiziția unei mașini de familie. „În scurt timp, programul Family Start va fi aprobat în ședință de Guvern”, a anuțat Nicolae Ciucă.

Premierul precizează că Executivul acordă o atenție specială familiilor vulnerabile, în situații de risc.

„Din păcate, avem 1,3 milioane de copii afectați de sărăcie sau excluziune socială în România. Un copil din trei nu are acces la servicii medicale și riscă să fie abandonat în grija statului. Este motivul pentru care finalizăm planul de acțiune prin care instituim la nivel național „Garanția pentru copii”. E datoria noastră să ne asigurăm că toți copii au acces la servicii de bază fundamentale”, a transmis șeful Guvernului.

În plus, în paralel, Guvernul României lucrează la proiectul de Lege pentru prevenirea separării copilului de familie și la implementarea programelor asumate în Planul Național pentru Redresare și Reziliență, a spus Nicolae Ciucă, adăugând că avem la dispoziție peste 50 de milioane de euro pentru crearea cadrului legislativ și construirea unei rețele de 150 de centre de zi pentru copiii vulnerabili.

„Dar azi, solidaritatea noastră, sprijinul acordat în și pentru familii le regăsim și în căldura cu care românii au primit în casele lor familiile care au fugit din calea războiului din Ucraina. Siguranța de care ne bucurăm acasă, în familie, ne ajută să prețuim bucuria de a fi alături de cei dragi și să putem oferi protecție celor siliți să își lase căminul în urmă”, a conchis premierul.

Mesajul Gabrielei Firea

Și ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, a publicat un mesaj, pe pagina de Facebook, ilustrat cu o fotografie în care apare alături de soț, cei doi copii și patrupedul gospodăriei.

Sursa: Facebook - Gabriela Firea
Sursa: Facebook – Gabriela Firea

„Dacă iubești pe cineva, îl primești cu defecte cu tot, și dacă nu-l iubești, nici calitățile lui nu contează pentru tine. Când iubești pe cineva, adaugi ceea ce-i lipsește și înlături ceea ce e rău adăugat la ființa lui”, este mesajul transmis de Gabriela Firea, în care îl citează pe părintele Teofil Părăian.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Pâinea cu maia, izvor de sănătate. Ce sortiment trebuie evitat
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului