Mesajul premierului Nicolae Ciucă de 1 Decembrie, Ziua Națională a României. „Avem de partea noastră protecția oferită de NATO”

Mesajul premierului Nicolae Ciucă de 1 Decembrie, Ziua Națională a României. „Avem de partea noastră protecția oferită de NATO”
Mesajul premierului Nicolae Ciucă de 1 Decembrie, Ziua Națională a României. „Avem de partea noastră protecția oferită de NATO” / Sursa FOTO: facebook.com/IonelNicolaeCiuca
Publicat: 01/12/2022, 08:55

Într-un mesaj postat cu ocazia Zilei Naționale a României, premierul Nicolae Ciucă transmite că trebuie să arătăm că 1 Decembrie este, cu adevărat, ziua unităţii noastre, o zi a tuturor celor a căror inimă tresaltă în faţa tricolorului.

Ciucă susține că, după un secol de la unirea țărilor române sub o singură conducere, națiunea se regăsește, încă o dată, într-un moment marcant al istoriei.

Nicolae Ciucă: „Faţă de 1918, acum avem…”

„La 104 ani de la Marea Unire, ne găsim, din nou, într-un moment marcant al istoriei noastre: un război în desfăşurare la graniţa de Est şi un obiectiv naţional către care ne canalizăm toată energia, aderarea la Spaţiul Schengen. Şi acum, ca şi la încheierea Primului Război Mondial, principalele subiecte pe agenda naţională sunt siguranţa, stabilitatea şi modernizarea României. Faţă de 1918, acum avem de partea noastră fonduri europene pentru reforme şi dezvoltare, precum şi protecţia oferită de NATO, cea mai puternică alianţă militară din istorie”, a scris pe pagina sa de Facebook Nicolae Ciucă.

Premierul mai spune că că „avem astăzi datoria de a depăşi orice diferenţe de suprafaţă şi a ne concentra eforturile pe atingerea obiectivelor de interes naţional, pe bunăstarea oamenilor, pe ziua de mâine”.

Partidul Naţional Liberal rămâne un partid al tuturor românilor, devotat intereselor ţării şi cu un puternic angajament de a aduce România acolo unde îi este locul, alături de marile democraţii europene. La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!” – Nicolae Ciucă

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase