Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, despre proba de matematică la Bacalaureat: „Proba de matematică va fi o probă foarte importantă”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, despre proba de matematică la Bacalaureat: „Proba de matematică va fi o probă foarte importantă”
Publicat: 22/08/2022, 15:58

Profesorii cer ca proba la matematică să fie obligatorie la Bacalaureat, aşa cum este şi limba română. Noua lege a Educaţiei este în dezbatere publică.

Profesorii care predau matematică spun că, dacă limba română va deveni probă independentă la Bacalaureat, la fel ar trebui să se întâmple şi cu matematica.

Noua lege a Educaţiei aduce încă un scandal între profesori şi minister.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a avut o reacţie pe marginea solicitării făcută de Societatea de Ştiinţe Matematice din România, informează antena3.ro.

„Proba de matematică va fi o probă foarte importantă pentru că din setul de disciplină matematică, fizică, chimie, biologie, istorie, geografie şi discipline socio-umane, este foarte probabil ca matematica să aibă o pondere de 40% din toată această probă scrisă. Anticipez, dar sunt convins că undeva pe acolo vor fi ponderile alocate de către cei care fiind experţi în ştiinţele educaţiei vor lucra la construcţia acetei probe scrise.

Eu personal, ca absolvent al unui liceu de matematică-fizică, la câţiva metri depărtare clasă matematică-fizică şi treapta întâi şi treapta a doua, susţin importanţa logicii, importanţa matematicii. Matematica va fi susţinută în şcoală şi nu dezavantajată. Matematica este esenţială pentru formarea gândirii logice pentru fiecare copil şi fiecare tânăr din orice ţară a acestei lumi”, a declarat ministrul Educaţiei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase