Minunile de la mănăstirea Sfântul Pantelimon din Drăgășani, aflată în construcție. De un an de zile, o cruce își schimbă culoarea, iar oamenii sunt uluiți (VIDEO)

Publicat: 21/06/2021, 17:33
Actualizat: 21/06/2021, 19:42

În Drăgășani, județul Vâlcea, se construiește mănăstirea Sfântul Pantelimon. Oamenii spun că, începând de anul trecut, au avut loc mai multe minuni pe care nu le pot explica decât prin faptul că locul pe care se ridică acest lăcaș de cult este binecuvântat de Dumnezeu.

O parte din terenul pe care se va afla mănăstirea ”Sfântul Pantelimon” a fost donat de Valeriu Stoica, fostul ministru al Justiției, și, inițial, potrivit tradiției, a fost amplasată o cruce.

Crucea, de culoare neagră, a suferit mai multe transformări, în ultimul an, schimbându-și culoarea și impresionându-i, astfel, pe toți credincioșii.

Crucea originală, de culoare neagră, amplasată în curtea viitoarei mănăstiri ”Sfântul Pantelimon” din Drăgășani

Anul trecut, crucea a devenit albă, apoi aurie

Spre surprinderea tuturor celor care au văzut-o, crucea originală, neagră, a devenit albă pe data de 25 mai 2020. Această paradoxală și inexplicabilă schimbare de culoare a durat nu mai puțin de trei ore, au spus martorii acestui fenomen impresionant.

Ulterior, misterul care îi atrage pe credincioși către locul unde se construiește mănăstirea ”Sfântul Pantelimon” nu a fost devoalat. Însă, după ce crucea neagră a devenit albă, pentru trei ore, culoarea acesteia s-a schimbat – peste câtva timp, pe 25 iulie, la ora 20.13 – în auriu.

Crucea și-a schimbat culoarea, din nou, devenind aurie

Mai mult, cu doar 8 zile în urmă, într-o sfântă zi de duminică, crucea de la viitoarea mănăstire ”Sfântul Pantelimon” din Drăgășani și-a schimbat culoarea, din nou, devenind albă…

Cu doar 8 zile în urmă, crucea de la Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Drăgășani a devenit albă

Sfântul Pantelimon tămăduitorul

Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon (cel ”prea milostiv”) – sărbătorit în fiecare an, pe 27 iulie – a fost un martir din orașul Nicomidia al Bitiniei în timpul persecuției lui Dioclețian.

El este considerat în Biserica Apuseană drept unul dintre cei Paisprezece ajutători și în Bisericile Orientale drept unul dintre Doctorii fără de arginți. Este unul dintre cei mai populari sfinți ortodocși, fiind invocat deseori de cei în suferințe ca tămăduitor. Panteliomon (Pantoleon) l-a cunoscut pe bătrânul preot Ermolae – prezentat ca episcop al bisericii din Nicomidia în literatura teologică de mai târziu -, care i-a reamintit învățăturile de credință ale creștinismului și l-a convins că Hristos era cel mai bun medic, spunându-i că omul trebuie să aibă o mai mare încredere în credință decât în sfatul medical. Sfântul Alfons Maria de Liguori a descris astfel această întâlnire:

„A studiat medicina cu atât succes, că împăratul Maximian l-a numit medicul său. Într-o zi, când sfântul nostru conversa cu un preot sfânt pe nume Ermolae, acesta din urmă, după ce a lăudat studiul medicinei, a încheiat astfel: „Dar, prietene, la ce-ți folosesc toate cunoștințele pe care le-ai dobândit în această artă, din moment ce nu cunoști știința mântuirii?”

Tânărul medic i-a vindecat cu generozitate pe cei în suferință, tămăduindu-le deopotrivă trupul și sufletul. Prin vindecarea în mod miraculos a unui om orb prin invocarea numelui lui Isus, Pantoleon l-a convertit la creștinism pe tatăl său, la moartea căruia a intrat în posesia unei mari averi. El și-a eliberat sclavii și, împărțindu-și bogățiile celor săraci, a dobândit o mare reputație în Nicomidia. Medicii păgâni din cetate, invidioși, l-au denunțat că era creștin și Pantoleon a fost adus la judecată în timpul persecuției anticreștine declanșate în anul 303 de împăratul Dioclețian, potrivit wikipedia.org.

În ciuda caznelor, Pantelimon (Pantoleon) i-a cerut lui Dumnezeu să-i ierte pe prigonitorii lui, motiv pentru care a primit numele de Panteleimon („cel preamilostiv”). Abia după ce el însuși și-a plecat grumazul a putut fi decapitat, iar din rană a început să curgă un amestec de sânge și un lichid alb ca laptele.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Ion Iliescu e VINOVAT: Se face dreptate pentru această rușine națională
La ce truc recurge Meghan pentru a face bani. Cum pozează în gospodina perfectă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Mesajul transmis de Mihaela Rădulescu de ziua de naștere a iubitului ei, Felix Baumgartner: ”Mă...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Un veteran NASA a inventat un propulsor care sfidează legile fizicii