Momente de groază în metrou! Călătorii au forțat ușile: „Acest fapt a condus la blocarea trenului în tunel”

Publicat: 24/05/2022, 10:21
Actualizat: 24/05/2022, 11:13

Au fost momente de groază la metrou, marți dimineață. Potrivit Metrorex, în momentul în care au simțit fum, călătorii aflați în garnitura defectă au intrat în panică și au forțat ușile trenului

„Ca urmare a defecțiunii tehnice cu degajare de fum din Piața Română, echipele Metrorex au apelat conform procedurilor la instituțiile abilitate pentru verificare și acordare de sprijin în caz de nevoie. Călătorii aflați în trenul defect au forțat deschiderea ușilor, fapt ce a condus la blocarea trenului în tunel și deconectarea de la energia electrică a acestuia”, au transmis, marți, reprezentanții Metrorex.

Un tren de metrou s-a blocat, marți dimineața, între stațiile Universitate și Piața Romană. ISU București a activat planul roșu și a anunțat că nu au fost victime. Conform Metrorex, este vorba de un incendiu produs la o ramă de metrou care are o defecțiune tehnică. Nu a existat flacără deschisă, ci doar degajări de fum.

172 de persoane au fost evacuate

În total, 172 de oameni au fost evacuați. 25 de oameni au fost asistați medical, dar nu au existat victime, a spus șeful DSU, Raed Arafat.

Apelul la 112 a fost făcut la ora 8.43.

În total, la fața locului au fost mobilizate 20 de autospeciale de stingere, 39 mașini SMUR și Detașamentul Special de Salvatori.

 

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult