Povestea femeii care este pe moarte, deși medicii au asigurat-o că are o problemă minoră de sănătate

Povestea femeii care este pe moarte, deși medicii au asigurat-o că are o problemă minoră de sănătate
Dorita Delle Donne (FOTO - Instagram / Ester Sanna Ferraiolo)
Publicat: 02/08/2022, 19:02
Actualizat: 02/08/2022, 19:04

Dorita Delle Donne, în vârstă de 32 de ani, a fost diagnosticată cu o formă foarte rară de cancer la sân și este pe moarte, deși încă visează să se căsătorească cu iubita sa, în ciuda stării de sănătate deplorabile în care se află. Există un tratamnet salvator pentru ea, dar acesta acostă 15.000 de dolari. Totuși, cu an înainte, un medic îi spusese că este vorba doar de un „chist benign”.

Apoi, Dorita, care locuiește în Ealing, West London, a fost diagnosticată cu cancer de sân metastatic triplu negativ, relatează Mirror.

Este o formă de cancer deosebit de agresivă și rară, care în prezent este incurabilă. În prima zi a tratamentului ei obositor, Dorita nu a putut nici măcar să participe la înmormântarea tatălui său, în Italia.

Mi mult, nu a mai putut merge nici la job, fiind manager la un restaurant. Femeia a trebuit să renunțe la prezența fizicăa, pentru a putea lucra de acasă, din cauza stării sale precare de sănătate.

Partenera de viață a Doritei, Ester Sanna Ferraiolo, care are tot 32 de ani, lucrează de acasă alături de ea.

„Dorita nu plânge niciodată. Zâmbește mereu, este cea mai puternică femeie pe care am întâlnit-o vreodată. Dar, deși încearcă să fie curajoasă pentru toată lumea, este foarte multă durere în spatele acelui zâmbet. Pentru că este nevoie de atât de mult efort pentru a pretinde că totul este în regulă atunci când nu este”, a declarat Ester.

Ester, care este și ea originară din Italia, a explicat că Dorita „ are speranță”. Ea a putut accesa gratuit un tratament experimental și, la început, a răspuns bine la acesta.

„După șapte ședințe, corpul ei a încetat să mai răspundă la terapie. A început acum îngrijirea paliativă, dar nu a renunțat. Așteptăm să găsim orice în lume, care s-ar putea dovedi a fi leacul”, a adăugat Ester.

Ester a deschis o platformă de strângere de fonduri

Recent, cuplului i s-a spus despre terapia cu celule T CAR, un tratament care ar putea să o salveze pe Dorita, dar care costă 15.000 de dolari, iar această sumă nu este accesibilă pentru cele două femei, scrie sursa citată.

„Vrem să putem avea fonduri disponibile pentru tratament în scurt timp, deoarece timpul este cel mai important lucru atunci când vine vorba de tratamente pentru cancer”, a spus Ester, care de atunci a organizat o strângere de fonduri pe GoFundMe.

„Dar pe lângă faptul că folosesc banii pentru tratament, vreau să o fac și pe Dorita fericită. I-am cerut să înceapă să alcătuiască o listă de lucruri pe care și le dorește și există multe locuri pe care vrea să le vadă și restaurante pe care vrea să le viziteze. Avem multe vise împreună. Unul dintre ele, pe care ea l-a trecut și pe lista ei, este să ne căsătorim”, a adăugat aceasta.

Dorita Delle Donne (s) și iubita sa, Ester Sanna Ferraiolo (FOTO – Instagram / Ester Sanna Ferraiolo)

„Suntem îngrijorate de o mulțime de lucruri. Amândouă muncim, dar costul vieții crește. Totul crește în Londra, chiria, transportul, totul. Suntem departe de familiile noastre din Italia și trebuie să facem față singure. Nu ne-ar plăcea nimic mai mult decât o îmbrățișare din partea celor dragi în acest moment, motiv pentru care am dori să folosim o parte din bani pentru a ne muta într-un apartament mai mare, astfel încât să ne putem găzdui rudele aici și să ne putem plăti și pentru noi chiria și facturile”, a mai spus Ester.

Cuplul a primit deja mii de lire sterline în donații de la oameni de pretutindeni și o donație de 50.000 de lire sterline de la o bancă de economii italiană, Fundația Cassa di Risparmio di Ravenna.

FOTO – Instagram / Ester Sanna Ferraiolo

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualulciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase